ANM: Vreme deosebit de caldă în weekend.Temperaturi cu peste 10 grade mai mari decât media perioadei

Meteorologii anunţă, pentru weekend, o vreme deosebit caldă şi temperaturi cu 10 grade mai mari decât media acestei perioade pentru mare parte din ţară, iar în Bucureşti în zilele de sâmbătă şi duminică se vor înregistra valori de până la 19 grade.

445 afișări
Imaginea articolului ANM: Vreme deosebit de caldă în weekend.Temperaturi cu peste 10 grade mai mari decât media perioadei

ANM: Vreme deosebit de caldă în weekend.Temperaturi cu peste 10 grade mai mari decât media perioadei

„În acest weekend, vremea va fi deosebit de caldă în regiunile intracarpatice, acolo unde temperaturile vor fi mai ridicate cu peste 10 grade faţă de mediile multianuale. Astfel că la amiază se vor înregistra 25-26 de grade. Adică Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania. Şi în zonele de deal şi de munte, vremea va fi mai frumoasă, mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă, cu un cer variabil. În restul teritoriului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, înnorările vor fi temporare, mai ales dimineaţa şi noaptea va fi nebulozitate de tip stratiform, deci vreme mai închisă. Cu ceaţă, posibil dimineaţa şi noaptea pe arii restrânse, iar izolat chiar şi burniţă sau ploaie slabă”, a declarat Alina Şerban, meteorologul de serviciu din cadrul Adiministraţiei Naţionale de Meteorologie.

Potrivit meteorologului, în regiunile extracarpatice, temperaturile vor fi mai coborâte decât în restul zonei, dar mai ridicate decât mediile.

„Se vor înregistra 14-15 şi cel mult 19 grade. Cele mai ridicate valori pentru zonele acestea vor fi în zonele deluroase, zona mai înaltă de relief (...) Ploi izolat, slabe, în regiunile vestice, nord vestice, iar în celelalte regiuni, tot la nivel izolat, mai degrabă burniţe”, a mai spus Alina Şerban.

În Capitală, zilele de sâmbătă şi duminică vor fi similare cu cea de vineri, anunţă meteorologul.

„Ne aşteptăm ca în orele prânzului să mai iasă câteva raze de soare, astfel că temperaturile vor fi uşor mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă. Ne aşteptăm la maxime de 17-18 19 grade”, a mai explicat Alina Şerban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici