ANSVSA: 12.000 de controale, într-o lună. În ce judeţ s-au dat cele mai multe amenzi

Direcţiile judeţene sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi Direcţia municipiului Bucureşti au efectuat în cursul lunii mai, peste 12.100 de controale în unităţile din industria agroalimentară. Valoarea amenzilor a fost de 551.500 lei, arată un comunicat remis joi, MEDIAFAX.

93 afișări
Imaginea articolului ANSVSA: 12.000 de controale, într-o lună. În ce judeţ s-au dat cele mai multe amenzi

ANSVSA: 12.000 de controale, într-o lună. În ce judeţ s-au dat cele mai multe amenzi

Au fost vizate firmele care desfăşoară activităţi în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe, potrivit Autorităţii Naţionale Sanitare şi Pentru Siguranţa Alimentelor.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate şi prelucrate, precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi a produselor finite. Au mai fost controlate prezanţa dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii.

Ca urmare a neregulilor constatate au fost acordate 108 amenzi în valoare de 551.500 de lei.

Pe primul loc în topul amenzilor a fost judeţul Dâmboviţa, unde valoarea amenzilor a fost de 105.200 de lei. La polul opus s-au situat oraşele Botoşani şi Brăila, unde s-au înregistrat amenzi de 1.200 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici