ANSVSA a amendat trei supermarketuri din Capitală pentru comercializarea de pâine cu xilină

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a amendat cu 32.000 de lei trei supermarketuri din Bucureşti care comercializau pâine pe eticheta căreia erau trecuţi compuşi care conţin xilină.

39 afișări
Imaginea articolului ANSVSA a amendat trei supermarketuri din Capitală pentru comercializarea de pâine cu xilină

ANSVSA a amendat trei supermarketuri din Capitală pentru comercializarea de pâine cu xilină (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reprezentanţii ANSVSA au precizat că au făcut controale, pentru verificarea pâinii comercializate, după ce a primit o sesizare, potrivit unui comunicat remis miercuri de Autoritate.

Inspectorii sanitar veterinari au constatat că pe etichetă era trecut un compus care ar conţine xilină şi, după ce au sechestrat întreaga cantitate de pâine (aproximativ 300 de kilograme), au amendat cele trei supermarketuri cu 32.000 de lei şi au suspendat activitatea raioanelor de panificaţie.

De asemenea, inspectorii ANSVSA au trimis probe la laborator, în urma analizelor urmând să se stabilească dacă pâinea conţinea sau nu xilină.

ANSVSA a cerut documente şi de la producător, care susţine că pentru pâinea confiscată a folosit un ameliorator importat din Croaţia şi că acesta nu ar conţine xilină, apărând însă pe etichetă din cauza unei greşeli de tipar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici