Antrenor de handbal din Capitală, judecat pentru violarea a şapte fete cu vârste între 11 şi 14 ani

Antrenorul de handbal Ion Ţibru a fost trimis în judecată, miercuri, fiind acuzat că a violat şapte fete, cu vârste între 11 şi 14 ani, în timpul cantonamentelor sau la locuinţa sa din Bucureşti.

1934 afișări
Imaginea articolului Antrenor de handbal din Capitală, judecat pentru violarea a şapte fete cu vârste între 11 şi 14 ani

Antrenor de handbal din Capitală, judecat pentru violarea a şapte fete cu vârste între 11 şi 14 ani (Imagine: Shutterstock)

Ion Ţibru, aflat în arest preventiv, va fi judecat pentru 27 de infracţiuni de viol şi trei de corupere sexuală a minorilor, faţă de şapte fete cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Ion Ţibru (65 de ani), antrenor al unei echipe de handbal feminin pe care acesta a organizat-o, începând din 2010, în cadrul unui club sportiv din Bucureşti, a dobândit, de-a lungul timpului, autoritate şi influenţă asupra mai multor fete din echipă, cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani, "persoane vulnerabile atât prin prisma vârstei, cât şi prin prisma situaţiilor personale şi familiale".

Anchetatorii îl acuză pe Ion Ţibru că le-a violat pe cele şapte fete, atât în cantonamentele pe care le-a organizat la Costineşti şi la Predeal, cât şi la locuinţa sa din Bucureşti.

"În acest context, în perioada iulie 2013 - iunie 2015, profitând de împrejurările create în cadrul cantonamentelor pe care acesta le-a organizat - Costineşti, iulie 2013 şi iulie 2014, Predeal, decembrie 2014 - sau invitând minorele la locuinţa sa din Bucureşti, sub diverse pretexte (în special, acela de a merge împreună la diverse şcoli pentru a împărţi pliante pentru promovarea echipei de handbal), prin constrângere (de cele mai multe ori morală, dar şi fizică), a întreţinut raporturi sexuale sau a realizat alte acte de penetrare vaginală asupra acestora. O parte din aceste agresiuni au fost comise asupra unor minore în prezenţa altora", au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.

Dosarul a fost trimis de procurori Judecătoriei Sectorului 6 Bucureşti.

Antrenorul era în atenţia anchetatorilor din decembrie 2014, când mama unei fete s-a plâns de faptul că fiica ei a fost abuzată sexual de antrenorul de handbal.

Opt luni mai târziu, anchetatorii au reuşit să îl prindă în flagrant pe Ţibru. Antrenorul şi-a recunoscut atunci faptele, însă a arătat că, din punctul lui de vedere, nu a făcut nimic rău, în condiţiile în care actele sexuale au avut loc numai cu acordul fetelor. Ion Ţibru a fost arestat preventiv în 29 iunie.

Ţibru a fost însurat de două ori şi este tatăl a doi copii, un bărbat în vârstă de 40 de ani şi o fată de 11 ani, proveniţi din fiecare căsătorie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici