- Home
- Social
- (01.01.2021, 21:04)
- Bogdana Gusuleac
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Healthcare Trends
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
Anul 2021 ar putea fi cel mai călduros an, conform meteorologilor
- Cei de la ANM subliniază că începând cu anii '80, fiecare deceniu a fost mai cald decât cel precedent.
- Serviciul meteorologic britanic, Met Office, a estimat că temperatura medie globală a aerului va fi cu aproximativ 0.91-1.15 grade Celsius mai mare în 2021, peste media perioadei preindustriale.
- Pentru anul 2020, temperatura medie globală a aerului a fost stabilită cu aproximativ 1.2 grade peste nivelul perioadei preindustriale.
3072 afişări

Prognoza meteo pentru anul 2021 are la bază factorii esenţiali ai climatului global, dar nu include şi evenimentele imprevizibile care ar putea influenţa drastic, precum erupţiile vulcanice, susţin cei de la ANM.
Experţii susţin că încălzirea globală este de vină pentru creşterea temperaturii medii globale pe 2021. Deşi fenomenul La Niña trebuia să ajute şi să contribuie la o răcire treptată, din cauza încălzirii globale, temperatua medie va fi mult mai ridicată decât în alţi ani, cum ar fi 2011 şi 2000, cand fenomenul La Niña a avut o influenţă majoră.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Boala care te face de nouă ori mai predispus la deces din cauza infecției cu Sars-Cov-2
-
VIDEO Incendiu puternic în Prahova, la o societate care fabrică produse din ţiţei. Două victime în stare gravă
-
Paşaportul de vaccinare devine realitate. Anunţul făcut de Ursula von der Leyen
-
Doi muncitori ţinuţi ostatici şi omorâţi de fostul proprietar al unui apartament din Bacău
Expertul climatolog britanic, dr. Doug Smith, a explicat că ”prognoza temperaturii medii globale a aerului pentru 2021 este doar o valoare medie pe toată planeta. Unele regiuni se încălzesc mai repede decât altele”.
Cei de la ANM subliniază că începând cu anii '80, fiecare deceniu a fost mai cald decât cel precedent. Ei se aşteată ca această tendinţă să continue, din cauza nivelurilor record ale gazelor cu efect de seră, care captează căldura din atmosferă. Dioxidul de carbon, în special, rămâne în atmosferă mai multe decenii, ceea ce garantează încălzirea planetei pe termen lung.
Serviciul meteorologic britanic, Met Office, a estimat că temperatura medie globală a aerului va fi cu aproximativ 0.91-1.15 grade Celsius mai mare în 2021, peste media perioadei preindustriale.
Pentru anul 2020, temperatura medie globală a aerului a fost stabilită cu aproximativ 1.2 grade peste nivelul perioadei preindustriale.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



TACATACA.PROSPORT.RO

CANCAN.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe