Anunţ important al ministerului Sănătăţii pentru toţi bolnavii cronici care se află internaţi în SPITALELE din România în perioada condiţiilor meteo nefavorabile

Ministerul Sănăţii a emis, joi, o serie de solicitări în contextul condiţiilor meteorologice nefavorabile, pentru a le asigura bolnavilor asistenţă, în caz de nevoie, reprezentanţii instituţiei precizând că pacienţii cronici internaţi nu vor fi externaţi până la stabilizarea vremii.

665 afișări
Imaginea articolului Anunţ important al ministerului Sănătăţii pentru toţi bolnavii cronici care se află internaţi în SPITALELE din România în perioada condiţiilor meteo nefavorabile

Ministerul Sănătăţii: Bolnavii cronici nu vor fi externaţi până la stabilizarea situaţiei meteo

„ La nivelul fiecărui judeţ, s-a cerut evaluarea numărului bolnavilor care necesită transport în vederea efectuării dializei, catagrafierea, prin medicii de familie şi cu participarea asistenţilor comunitari, a bolnavilor cronici cu afecţiuni ce necesită monitorizare permanentă, a gravidelor cu risc şi a celor în ultimele două luni de sarcină, a copiilor cu afecţiuni care necesită monitorizare permanentă, persoane dependente fizic, vârstnici cu nevoi speciale. Pacienţii care necesită dializă vor fi transportaţi la nivelul unităţii la care fac dializă, iar după efectuarea procedurilor vor fi internaţi în spitalul în cadrul căruia funcţionează unitatea de dializă. Bolnavii cronici internaţi care necesită monitorizare permanentă nu vor fi externaţi până la stabilizarea situaţiei meteo. Medicii de familie vor fi mobilizaţi acolo unde situaţia impune prezenţa acestora la cabinetele medicale în afara programului de lucru până la stabilizarea situaţiei meteo”, au precizat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, într-un comunicat de presă.

Totodată, sursa citată a mai subliniat că direcţiile de sănătate publică vor evalua stocurile de medicamente şi materiale sanitare existente la nivelul spitalelor şi vor identifica nevoile pentru rezolvarea situaţiilor de urgenţă apărute în această perioadă.

„De asemenea, managerii serviciilor de ambulanţă judeţene răspund de dispunerea tuturor măsurilor necesare asigurării cu personal corespunzător în această perioadă (medici, asistenţi medicali, etc), identificarea căilor de acces care trebuie degajate cu prioritate (acces către spitale, cabinetele medicilor de familie, Serviciile Judeţene de Ambulanţă şi orice alte unităţi sanitare), asigurarea degajării căilor de acces de la nivelul Serviciului şi al substaţiilor din structura acestuia până la drumul principal”, mai arată Ministerul Sănătăţii.

"Din această noapte de la ora 23:00, până mâine la ora 15, judeţele aflate sub cod portocaliu din sudul Banatului şi din Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei se datorează faptului ca ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificări mai mari, de 70 -75 de kilometri pe oră, viscolind şi troienind zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii. Este posibil să restrângem codul portocaliu mâine dimineaţă din partea de sud-vest, respectiv Oltenia şi sudul Banatului, şi e posibil ca areale din judeţele Galaţi, Constanţa şi Vrancea să intre sub incidenta codului portocaliu de vreme severă imediată. De abia de luni, marţi vorbim de creşteri de temperaturi, la 6 -10 grade în majoritatea regiunilor", a directorul ANM, Elena Mateescu, în cadrul comandamentului de iarnă întrunit la Ministerul de Interne, în contextul avertizărilor meteorologice de ninsori abundente şi viscol

De asemenea, sursa citată a mai precizat şi zonele vizate de cod galben: "De astăzi (joi, n.r.) de la ora 15 şi până mâine la ora 20, ne vom afla sub incidenţa avertizarilor de cod galben ce vizează Banatul, Oltenia, Muntenia jumătatea de sud a Moldovei şi Carpaţii de curbură şi Meridionali, ninsori în extindere, condiţii ce vor favoriza depunerea unui strat nou de zăpadă în această parte a ţării, local chiar consistent. Nu în ultimul rând, vor fi intensificări ale vântului cu rafale de 45 - 55 kilometri pe oră iar în anumite intervale de timp cu ninsoare viscolită şi spulberată. Vântul va amplifica şi senzaţia de frig, pentru ca de mâine dimineaţă, până duminică dimineaţă, temperaturile vor fi negative, cu cele mai scăzute temperaturi în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor fi -10, -12 grade şi -6 în Bucureşti".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici