ANUNŢUL Metrorex: Până când mai pot fi folosite SMS-urile achiziţionate pentru accesul în metrou

Compania Metrorex a anunţat, sâmbătă, data limită până la care călătorii care au achiziţionat SMS-uri pentru accesul în metrou pot să le mai folosească.

4523 afișări
Imaginea articolului ANUNŢUL Metrorex: Până când mai pot fi folosite SMS-urile achiziţionate pentru accesul în metrou

ANUNŢUL Metrorex: Până când mai pot fi folosite SMS-urile achiziţionate pentru accesul în metrou (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Călătorii care au achiziţionat SMS-uri pentru accesul în metrou pot să le folosească până la jumătatea lunii august, a anunţat, sâmbătă, compania Metrorex.  

Călătoria cu metroul putea fi plătită, din aprilie 2013, şi prin transmiterea unui SMS la numărul 1700, din reţelele Orange şi Vodafone, putând fi achitate astfel una, două sau zece călătorii la preţul de 0,50 de euro, 0,90 de euro şi, respectiv, 3,25 euro.

În 2 iulie, Metrorex a sistat plata biletelor prin SMS, dar a anunţat, sâmbătă, că persoanele care au achiziţionat SMS-uri pentru accesul în metrou pot să le folosească până la jumătatea lunii august.

Astfel, serviciile de validare, care după sistarea acestui mod de plată au fost oprite, pot fi din nou folosite, de sâmbătă, în toate staţiile de metrou.

Metrorex a anunţat că deocamdată nu mai pot fi achiziţionate noi cartele prin sistemul SMS.

"Metrorex şi Telcor au avut o convenţie de colaborare privind un experiment tehnic pentru accesul în metrou, utilizând tehnologia data over voice. Această convenţie a expirat la 30 iunie 2014, lucru care era cunoscut şi de către firma Telcor", a precizat compania, într-un comunicat de presă transmis agenţiei MEDIAFAX.

Prin acest serviciu, accesul în staţie se face prin apelarea gratuită a numărului 1700 şi apropierea receptorului telefonului de validatoarele special instalate în staţiile de metrou, în zona de acces peron. Telefonul emite un semnal sonor care este interpretat de validator, stabilind în timp real dacă în contul clientului există călătorii valide şi permiţând accesul către peron.

Serviciul de achiziţionare a titlurilor de călătorie folosind telefonul mobil se bazează pe tehnologia Data-Over-Voice. Utilizând canalul de voce al telefonului mobil al clientului, Data-Over-Voice asigură transferul mesajelor de tranzacţie online, wireless, între punctul de vânzare Terminal 2pay şi Centrul de Procesare 2pay pentru aprobări de plată sau alte tranzacţii, arăta Metrorex, la lansarea serviciului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici