Aparatul de zbor care s-ar fi prăbuşit în Caraş-Severin, căutat cu un elicopter

Căutările aparatului de zbor care s-ar fi prăbuşit, în urmă cu o zi, în judeţul Caraş-Severin vor fi continuate, sâmbătă, cu un elicopter, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Caraş-Severin, Marius Ghibuş.

3 afișări

Potrivit lui Marius Ghibuş, echipele de intervenţie formate din jandarmi, poliţişti şi angajaţi ai Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă au încetat căutările aparatului de zbor vineri seară, în jurul orelor 22.00, din cauza întunericului şi drumului lung pe care urmau să-l parcurgă până la locul indicat de cei doi băieţi care au anunţat posibilul accident aviatic.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin, căpitan Adrian Sabău, a declarat că elicopterul se va ridica în aer atunci când condiţiile meteo vor permite survolarea zonei.

"Căutările au fost întrerupte, vineri noaptea, înainte de miezul nopţii, deoarece accesul spre zona respectivă este foarte anevoios, iar întunericul a îngreunat şi mai mult situaţia. În cursul zilei de astăzi (sâmbătă - n.r.) un elicopter va survola zona, iar dacă se va semnala un aparat de zbor căzut, noi suntem gata să intervenim", a declarat, sâmbătă, pentru corespundentul MEDIAFAX, căpitanul Adrian Sabău.

Potrivit acestuia, autoritatea aeriană nu a semnalat dispariţia niciunui aparat de zbor în zonă şi nu există deocamdată o confirmare oficială că aproape de Bucova ar fi căzut un avion sau elicopter.

Reprezentanţii Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) au declarat, pentru MEDIAFAX, că pentru ziua de sâmbătă, în planul de zbor al MIRA nu este inclus un survol în regiunea Caraş-Severin destinat căutării posibilului aparat de zbor căzut.

O persoană a anunţat, vineri, la numărul unic 112, că băieţii ei au văzut, vineri, în jurul orei 17.00, un aparat de zbor care ar fi luat foc în aer şi s-ar fi prăbuşit într-o pădure, la limita dintre judeţele Hunedoara şi Caraş-Severin.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Hunedoara, subinspectorul Bogdan Niţu, a declarat că apelul respectiv a fost efectuat din localitatea Bucova, judeţul Caraş- Severin.

Echipe formate din poliţişti, jandarmi şi salvatori de la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din judeţele Hunedoara şi Caraş-Severin au plecat, vineri seară, spre locul unde ar fi avut loc accidentul aviatic, pentru a verifica dacă informaţia este adevărată.

Şeful Poliţiei Haţeg, comisar şef Marcel Goia, a spus că cei doi copii au indicat o suprafaţă împădurită, în zona Poiana Mărului, pe teritoriul judeţului Caraş-Severin.

"Ei au spus că erau pe un deal cu binoclul şi au văzut prin binoclu un aparat de zbor şi apoi flăcări şi o dâră de fum, care s-a pierdut între copaci. Echipele de intervenţie au pornit spre locul indicat de copii", a precizat comisarul şef Marcel Goia, adăugând că poliţiştii şi jandarmii hunedoreni s-au retras, căutările fiind continuate de salvamontiştii din Caraş-Severin.

Potrivit şefului de post din comuna Bucova, Victor Ţuculeanu, distanţa din comună până în zona împădurită indicată de copii ca posibil loc de producere a unui accident aviatic este destul de mare şi poate fi parcursă în aproximativ cinci ore, iar zona de căutare este relativ întinsă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici