Apele Române: Unda de poluare de pe râul Crasna a ajuns la graniţa României cu Ungaria

  • Unda de poluare de pe râul Crasna a ajuns la graniţa României cu Ungaria, a anunţat marţi Administraţia Naţională Apele Române.
  • Potrivit acesteia, rezultatele analizelor confirmă poluarea cu deşeuri de animale, produsă duminică, pe raza localităţii Giorocuţa.
363 afișări
Imaginea articolului Apele Române: Unda de poluare de pe râul Crasna a ajuns la graniţa României cu Ungaria

Sursa foto: Facebook/Apele Române

Apele Române anunţă că, marţi, în secţiunea Berveni, s-a observat local mortalitate piscicolă de mică amploare, predominant puiet. Fenomenul a fost limitat în timp, aproximativ o oră, fiind cauzat de oxigenarea scăzută a apei, ca efect al autoepurării.

Partea ungară a fost informată despre acest eveniment.

Specialiştii Sistemelor de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare sunt în alertă, au prelevat probe de apă şi monitorizează cursul de apă.

„Rezultatele analizelor confirmă poluarea cu deşeuri de animale. Acestea indică depăşiri ale valorilor substanţelor organice: consum chimic de oxigen (CCO-Cr) şi amoniu. În ultimele 24 de ore, se observă o scădere a concentraţiilor acestor substanţe”, transmite Administraţia Apelor Române.

Conform acesteia, luni a fost identificată societatea responsabilă de producerea poluării. Inspectorii SGA Sălaj s-au deplasat la faţa locului şi au trasat, prin procesul-verbal de constatare, responsabilităţi obligatorii pentru poluator.

„Activitatea de inspecţie este în derulare. După verificarea modului de îndeplinire a măsurilor trasate şi pe baza rezultatelor analizelor efectuate, ferma de bovine va fi sancţionată contravenţional”, arată sursa citată.

Evenimentul a fost sesizat duminică, în jurul orei 17.00. Pe raza localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive. Reprezentanţii Sistemelor de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare s-au deplasat imediat în teren şi au prelevat probe de apă din mai multe secţiuni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici