Aplicaţia Uber este disponibilă de joi la Cluj-Napoca, primul utilizator a fost preşedintele TIFF

Uber, aplicaţia pentru smartphone care face legătura între pasageri şi cel mai apropiat şofer dispus să-şi ofere serviciile contra cost, este disponibilă de joi în Cluj-Napoca, al doilea oraş din România după Bucureşti, primul utilizator fiind preşedintele TIFF, Tudor Giurgiu.

1587 afișări
Imaginea articolului Aplicaţia Uber este disponibilă de joi la Cluj-Napoca, primul utilizator a fost preşedintele TIFF

Aplicaţia Uber este disponibilă de joi la Cluj-Napoca, primul utilizator a fost preşedintele TIFF (Imagine AFP)

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Uber, tarifele oferite sunt transparente, iar plata se face electronic, prin aplicaţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Uber, aplicaţia de ridesharing care pune pune în legătură pasageri cu şoferi parteneri care vor să împartă o cursă, este, începând de joi, disponibilă în Cluj-Napoca. Primul utilizator care a încercat aplicaţia în Cluj-Napoca este Tudor Giurgiu, preşedintele TIFF. Tarifele Uber sunt transparente, iar plata se face electronic, prin aplicaţie, fără numerar şi fără bacşis. Tariful promoţional de bază este de 1,7 lei, tariful pe minut este 0,20 lei, iar cel pe kilometru este 1,7 lei”, se arată în comunicat.

Tudor Giurgiu scrie, în comunicat, că faţă de perioada de început a TIFF-ului, Cluj-Napoca s-a dezvoltat enorm în ultimii ani, fiind "un oraş dinamic, modern, pregătit să fie Capitala Europeană a Culturii în 2021”.

"Folosesc Uber în Bucureşti şi peste tot în lume. Tehnologia Uber oferă încă o opţiune de transport sigură şi de încredere de care oraşul nostru are nevoie, atât pentru clujeni cât şi pentru zecile de mii de turişti care vin în Cluj anual”, susţine Giurgiu.

Potrivit reprezentanţilor Uber, aplicaţia poate fi descărcată pe tabletă sau telefon mobil, iar astfel se poate comanda o maşină printr-o simplă apăsare de buton, la Cluj-Napoca fiind înregistrate deja circa 5.000 de persoane care şi-au instalat aplicaţia.

Compania Uber a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii, cu scopul a rezolva o problema simplă - cum poţi comanda o cursă la atingerea unui buton.

Din februarie 2015, Uber este şi în România, în Bucureşti, cu trei servicii: UberX, UberSELECT şi Uber Child Seat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici