Apostu ar fi cerut mită de la Carrefour în 2007, când era director în Primăria Cluj-Napoca

Sorin Apostu ar fi cerut mită, când era director al Direcţiei Tehnice a Primăriei Cluj-Napoca, de la conducerea Carrefour, în 2007, când se deschidea primul magazin al firmei la Cluj, în schimbul obţinerii unor avize şi pentru a proteja societatea de eventuale controale.

685 afișări
Imaginea articolului Apostu ar fi cerut mită de la Carrefour în 2007, când era director în Primăria Cluj-Napoca

Apostu ar fi cerut mită de la Carrefour în 2007, când era director în Primăria Cluj-Napoca (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto/AFP)

Conform rechizitoriului DNA Cluj, "în data de 13 decembrie 2011 numitul C. F., directorul general al C., a depus un denunţ penal împotriva inculpatului Sorin Apostu, arătând că, în cursul anului 2007, în contextul în care societatea deschidea primul mare hipermaket în Cluj (în incinta Complexului Polus), iar inculpatul Sorin Apostu ocupa funcţia de director în cadrul Direcţiei tehnice a Primăriei municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu i-a pretins remiterea lunară a sumei de 850 de euro, sumă în schimbul căreia s-a oferit să intervină la diverse instituţii cu atribuţii de control la noul supermarket înfiinţat, respectiv la Direcţia Sanitar-Veterinară, Direcţia general Agricolă, Direcţia de Sănătate Publică, arătând că are influenţă la persoane cu funcţii de conducere şi control din cadrul acestor instituţii, pentru a obţine avizele necesare şi a proteja societatea în activitatea sa curentă relativ la controalele ce ar putea surveni din partea autorităţilor".

Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre Carrefour.

Procurorii spun că, pretinzând remiterea folosului ilicit, Apostu i-a cerut denunţătorului să dismuleze primirea banilor prin încheirea unui contract de consultanţă între C. şi SC T. SRL Cluj-Napoca (societate înfiinţată pe numele tatăului învinuitei Apostu Monica şi în care învinuita avea calitatea de consilier juridic).

"Astfel, între părţi a fost încheiat contractul cu nr. .., în baza căruia C. a virat în conturile SC T. suma totală de 13.600 de euro, în lipsa oricărei contraprestaţii, suma reprezentând, în realitate, obiect al infracţiunii de corupţie", se mai arată în rechizitoriu.

Potrivit rechizitoriului, C. F. a mai arătat că valoarea contractului a fost negociată între el şi inculpat în sensul că Sorin Apostu a pretins iniţial remiterea lunară a sumei de 1.100 de euro, însă, la protestele sale, a redus din cuantumul acesteia la 850 de euro.

"Cu privire la fapta denunţată în cauză se va dispune disjungerea cercetărilor. Apreciem însă că, raportat la conţinutul celor denunţate, se conturează un tipar al modalităţii de comitere a infracţiunilor de corupţie de către inculpatul Sorin Apostu, în contextul în care la dosar există spre investigare mai multe astfel de contracte încheiate de învinuita Monica Apostu sau SC T. SRL cu diverse societăţi comerciale care au intrat pe piaţa clujeană în perioada în care inculpatul Sorin Apostu ocupa funcţia de viceprimar sau primar al municipiului Cluj-Napoca", se arată în rechizitoriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici