Apostu îi promitea lui Droniuc că va obţine alt contract de asigurare a maşinilor regiei de transport

Primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, îi spunea femeii de afaceri Aspazia Droniuc, care îi ceruse sprijinul pentru a obţine contractul de asigurare a maşinilor de transport în comun din municipiu şi pentru anul 2012, că "totul va fi ok", se arată în motivarea deciziei de arestare dată de CA Cluj.

695 afișări
Imaginea articolului Apostu îi promitea lui Droniuc că va obţine alt contract de asigurare a maşinilor regiei de transport

Apostu promitea lui Droniuc că va obţine alt contract de asigurare a maşinilor regiei de transport (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Conform motivării sentinţei prin care Sorin Apostu a fost arestat, făcută publică de Curtea de Apel Cluj, primarul îi promitea Aspaziei Droniuc că va obţine contractul de asigurare a maşinilor de transport în comun ale RATUC pentru 2012.

Judecătorii au reţinut, de asemenea, în sprijinul acuzării, declaraţia dată de Aspazia Droniuc, care a arătat că, pentru încheierea contractului de asigurare a parcului auto al RATUC Cluj-Napoca, pentru anii 2009-2010-2011, a apelat la sprijinul şi influenţa lui Sorin Apostu, care, pentru ajutorul dat, i-a pretins sume de bani.

De asemenea, Droniuc a arătat că, la înţelegere cu Sorin Apostu şi cu Monica Apostu, a convenit ca furnizarea banilor să se facă mascat, prin contracte de consultanţă juridică încheiate între cabinetul de avocatură Monica Apostu şi societatea sa, G. F (n.r. - SC Groupe Frarom Agent de Asigurări SRL), contracte în baza cărora, în perioada 2009-2011, a virat în contul cabinetului peste 200.000 de lei.

Droniuc a susţinut că, în schimbul acestor bani, nu a primit nicio consultanţă juridică şi nici nu a fost cazul, banii reprezentând în realitate obiect al infracţiunii de corupţie.

De asemenea, potrivit declaraţiilor Aspaziei Droniuc, în situaţia în care pe parcursul anilor 2010-2011 societatea sa a avut nevoie de serviciile unui avocat, a apelat la alte cabinete de avocatură.

"Tot astfel, Droniuc a arătat că, în cursul lunii octombrie 2011, a apelat din nou la sprijinul lui Sorin Apostu, urmărind obţinerea contractului de asigurare cu RATUC pentru anul 2012, inculpatul promiţându-i: «Totul va fi ok, vom merge în continuare ca şi până acum»", se arată în motivare.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, reţinut pentru luare mită de mită în formă continuată, şi directorul general al Brantner România, Călin Stoia, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, în noaptea de 10 spre 11 noiembrie, în baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj.

Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, în perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a încheia contracte de salubrizare şi asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind încasaţi de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatură al soţiei sale.

În acest dosar sunt învinuiţi pentru dare de mită şi oamenii de afaceri Simion Mureşan (Electrogrup), Călin Stoia (director general al Brantner România), şi Mustafa Bekar (asociat la Kiat Group Construct).

Aspazia Droniuc deţine firma Frarom Import-Export din Cluj, înfiinţată în 2005 şi care are ca obiect de activitate "consultanţă pentru afaceri şi management", potrivit site-ului Ministerului Finanţelor. Conform sursei citate, indicatorii din situaţiile financiare de la sfârşitul anului 2010 arată că această firmă avea, anul trecut, la capitolul "număr mediu de angajaţi" un salariat. De asemenea, firma are o cifră de afaceri de 601,215 lei, profit 0 lei şi pierderi de 95.370 de lei.

De asemenea, Aspazia Droniuc deţine şi firma de asigurări SC Groupe Frarom Agent de Asigurări SRL.

Aspazia Droniuc a lucrat ca reporter la un ziar local şi este căsătorită cu Robert Augustin, fost manager al Polus Center.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici