Aproape 100 de imigranţi din Irak şi Siria ascunşi într-un TIR, prinşi la Nădlac

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au depistat, marţi, într-un camion încărcat cu piese auto, 91 de cetăţeni din Irak şi Siria care s-au ascuns în mijlocul de transport pentru a ajunge ilegal într-un stat din Spaţiul Schengen, transmite corespondentul MEDIAFAX.

157 afișări
Imaginea articolului Aproape 100 de imigranţi din Irak şi Siria ascunşi într-un TIR, prinşi la Nădlac

Aproape 100 de imigranţi din Irak şi Siria ascunşi într-un TIR, prinşi la Nădlac

Potrivit Poliţiei de Frontieră, marţi dimineaţă la PTF Nădlac II - Csanadpalota s-a prezentat, la ieşirea din ţară, cetăţeanul turc Ylmaz R., în vârstă de 46 de ani, la volanul unui automarfar înmatriculat în Turcia, care transporta piese auto din Turcia pentru o societate comercială din Norvegia.

Poliţiştii de frontieră au constatat că şnurul de siguranţă al camionului este tăiat şi înnodat cu o faşă din plastic în partea laterală, astfel că au trecut la un control amănunţit al compartimentului marfă şi au descoperit, ascunse printre marfa transportată, nouăzeci şi una de persoane.

Cei în cauză sunt 44 bărbaţi, 18 femei şi 29 copii, cetăţeni irakieni şi sirieni, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, iar minorii între 2 şi 17 ani, majoritatea fiind solicitanţi de azil în România.

La cercetări, şoferul a declarat că nu avea cunoştinţă despre prezenţa persoanelor în camion, pe timpul călătoriei el staţionând în mai multe parcări.

Totodată, cetăţenii irakieni şi sirieni au declarat că s-au ascuns în mijlocul de transport cu intenţia de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cetăţenii străini, iar şoferul turc este cercetat pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Citeşte şi: Coadă la paşapoarte

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici