Video Aproape 17.000 de pachete de ţigări de contrabandă, confiscate la vama Oancea

Poliţiştii de frontieră şi vameşii de la Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, din judeţul Galaţi, au găsit, într-un tir condus de un cetăţean din Republica Moldova, aproape 17.000 de pachete de ţigări de contrabandă, şoferul camionului fiind arestat preventiv.

314 afișări

Cetăţeanul moldovean Sergiu C. (43 de ani), care conducea un camion înmatriculat în Republica Moldova şi efectua o cursă până la Buzău, a fost verificat vineri seară, la Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, pe sensul de intrare în ţară, se arată într-un comunicat de marţi al Poliţiei de Frontieră.

În urma controlului la frontieră, poliţiştii şi vameşii au stabilit că maşina condusă de cetăţeanul moldovean trebuie verificată amănunţit, existând suspiciuni privind cursa efectuată de acesta. Astfel, echipa de control a descoperit, în rezervoarele tirului şi în locuri special amenajate, peste 10.000 de pachete de ţigări, mărcile "Doina" şi "MT", cu timbru moldovenesc.

Camionul a fost dus la sediul Poliţiei de Frontieră Galaţi, unde, în urma altor controale, poliţiştii au mai găsit, în podeaua remorcii şi în patru anvelope de rezervă, alte aproape 7.000 de pachete de ţigări de diferite mărci.

Autovehiculul, în valoare de peste 200.000 de lei, şi ţigările, în valoare de aproximativ 70.000 de lei, au fost confiscate.

Sergiu C. a fost prezentat, luni, de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Tribunalului Galaţi, care a dispus arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 29 de zile, pentru contrabandă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici