Aproape 80 de copii au fost abandonaţi la stat de către părinţi în 2011 din cauza sărăciei

Un număr de 77 de copii din judeţul Vaslui au fost abandonaţi la stat pe parcursul anului trecut de către părinţi, care au invocat sărăcia în cererile de încredinţare către Direcţia pentru Protecţia Copilului Vaslui, fiindu-le imposibilă creşterea şi îngrijirea corespunzătoare a micuţilor.

98 afișări
Imaginea articolului Aproape 80 de copii au fost abandonaţi la stat de către părinţi în 2011 din cauza sărăciei

Aproape 80 de copii au fost abandonaţi la stat de către părinţi în 2011 din cauza sărăciei (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a retras din familii şi a instituit măsuri speciale de protecţie pentru 77 de minori ai căror părinţi au solicitat autorităţilor statului să le fie luaţi copiii pe motiv că nu au bani cu ce să-i crească, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentanţii DGASPC Vaslui susţin că majoritatea copiilor abandonaţi din motive neimputabile părinţilor provin din familii monoparentale, fiind vorba în special de mame care-şi creşteau singure minorii.

"Aceste familii care ne solicită sprijinul pentru preluarea copiilor nu sunt de condamnat, părinţii conştientizând că nu le pot asigura condiţiile necesare creşterii, îngrijirii şi educării lor. Ei speră ca pe perioada cât propriii copii se află într-una din acele măsuri de protecţie specială situaţia lor financiară să se amelioreze astfel încât să şi-i poată lua înapoi în familie", a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Din cei 77 de copii abandonaţi la stat de către părinţi, 33 au fost daţi în plasament la asistenţi maternali profesionişti, 27 au ajuns la rude, cinci se află la alte familii sau persoane, iar 12 au fost instituţionalizaţi în centre de tip rezidenţial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici