Aproximativ 10.000 de copii, salvaţi de la abandon şcolar prin proiectul "Alege şcoala! "

Aproximativ 10.000 de copii au fost salvaţi de la abandon şcolar prin proiectul "Alege şcoala!", derulat de Patriarhia Română, prin Sectorul teologic-educaţional, şi organizaţia neguvernamentală World Vision.

270 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 10.000 de copii, salvaţi de la abandon şcolar prin proiectul "Alege şcoala! "

Aproximativ 10.000 de copii, salvaţi de la abandon şcolar prin proiectul "Alege şcoala! " (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)

Finalul proiectului a fost marcat joi, la Palatul Patriarhiei din Capitală, printr-o sesiune festivă la care a participat şi Preafericitul Părinte Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Cu acest prilej, Patriarhul i-a felicitat şi încurajat pe toţi cei implicaţi în derularea proiectului.

"Astăzi este o zi de bucurie şi de speranţă, bucurie pentru că privind în urmă putem constate că proiectul a rodit în sufletele copiilor beneficiari, fapt dovedit şi de premierea care a avut loc în data de 21 mai 2012 pe Colina Bucuriei, cu ocazia hramului Catedralei Patriarhale, Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, când cei mai buni dintre copiii implicaţi în proiect au primit daruri consistente din partea organizatorilor. Momentul acesta este şi prilej de speranţă deoarece organizatorii pot să analizeze rezultatele obţinute cu succes în prima etapă din proiectul Alege Şcoala şi pot continua o etapă nouă pentru a diversifica activităţile educaţional cultural şi misionar-pastorale ale Patriarhiei Române. Vă felicităm pe toţi cei prezenţi pentru rezultatele obţinute şi vă dorim noi realizări în viitor spre slava lui Dumnezeu, binele Bisericii noastre şi bucuria copiilor şi tinerilor, cu aleasă preţuire şi părintească binecuvântare", a spus Părintele Patriarh.

Aproximativ 10.000 de copii au participat şi au fost premiaţi în cadrul unor concursuri parte din proiectul "Alege şcoala!", care a avut ca scop reducerea abandonului şcolar. Prima etapă a proiectului, desfăşurată în perioada 2009-2012, a vizat trei zone de dezvoltare: Bucureşti şi Ilfov, Nord - Est (judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui) şi Sud (judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman).

Colaborarea dintre Patriarhia Română şi World Vision România a venit ca o continuare a unei iniţiative ce a stat la baza desenării activităţilor din "Alege şcoala!", respectiv a proiectului de catehizare "Hristos împărtăşit copiilor", care a fost lansat de World Vision şi preluat de Patriarhia Română în 2006.

Iniţiativele "Alege şcoala!" se desfăşoară cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, fiind implementat cu sprijinul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici