Aproximativ 100 de profesori pichetează Palatul Parlamentului

Aproximativ 100 de sindicalişti din învăţământ pichetează, marţi, Palatul Parlamentului, cadrele didactice fiind nemulţumite de reducerea salariilor anunţată după negocierile cu FMI şi de proiectul Legii educaţiei.

26 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 100 de profesori pichetează Palatul Parlamentului

Aproximativ 100 de profesori pichetează Palatul Parlamentului (Imagine: Bogdan Dănescu/Mediafax Foto)

Cei aproximativ 100 de sindicalişti de la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia "Alma Mater" protestează paşnic şi au bannere cu însemnele organizaţiilor sindicale din care fac parte.

Secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Liviu Pop, a declarat că dacă se reduc salariile cu 25 la sută un debutant din învăţământ va lua 850 de lei brut, ceea ce înseamă că va primi efectiv 600 de lei, foarte puţin pentru a putea trăi.

Liviu Pop a precizat că federaţiile sindicale din învăţământ se întâlnesc miercuri, la ora 10.00, să decidă data grevei generale şi alte proteste.

Federaţiile din învăţământ au anunţat că vor picheta, de marţi până joi, timp de două săptămâni, sediul Parlamentului, profesorii fiind nemulţumiţi de măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare anunţate în urma negocierilor cu delegaţia FMI.

"În învăţământ am făcut deja reduceri de posturi. Reducerea cu 25 la sută a salariilor ar însemna o scădere a calităţii în educaţie, deoarece la noi salariile sunt făcute pe finanţarea per elev", a mai spus Liviu Pop.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Aurel Cornea, declara, duminică, după discuţiile de la Palatul Cotroceni, că nu admite curba de sacrificiu invocată de preşedintele Traian Băsescu şi anunţa că sindicaliştii din educaţie vor începe acţiunile de protest. El atenţiona că dacă lucrurile nu se vor schimba, va fi demarată şi greva generală, la sfârşitul anului şcolar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici