Aproximativ 2,5 tone de carne expirată, găsite într-o unitate de procesare din Mehedinţi

Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Mehedinţi au descoperit, vineri, într-o unitate de procesare, aproximativ două tone şi jumătate de carne de porc şi peşte expirată, întreaga cantitate fiind confiscată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

136 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 2,5 tone de carne expirată, găsite într-o unitate de procesare din Mehedinţi

Aproximativ 2,5 tone de carne expirată, găsite într-o unitate de procesare din Mehedinţi (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Sanitar-Veterinare Mehedinţi, Adriana Ganea, produsele din carne de porc şi peşte au fost găsite în camera de neutralizare a unei unităţi de procesare a cărnii.

Inspectorii DSV Mehedinţi au ridicat întreaga cantitate de carne, urmând ca aceasta să fie distrusă.

Carnea era expirată din luna februarie, iar conducerea unităţii cu sediul în zona limitrofă a municipiului Drobeta Turnu Severin a fost amendată cu 2.000 lei pentru depozitare necorespunzătoare.

Joi, inspectorii de la Protecţia Consumatorului au găsit în alte unităţi din Mehedinţi 1.010 kilograme de cap şi piept de porc expirate din iulie 2013 şi 880 de kilograme de carne de pui din import care avea nereguli de etichetare. Cantitatea de carne depistată cu probleme a fost retrasă de la comercializare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici