Aproximativ 200 de angajaţi ai Metrorex pichetează sediul Guvernului

Aproximativ 200 de angajaţi de la metrou s-au adunat, marţi, în faţa Guvernului, pentru a pentru a protesta faţă de refuzul administraţiei Metrorex de a începe negocierile pentru un nou contract colectiv de muncă, în condiţiile în care cel vechi a expirat la 1 noiembrie.

33 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 200 de angajaţi ai Metrorex pichetează sediul Guvernului

Aproximativ 200 de angajaţi ai Metrorex pichetează sediul Guvernului (Imagine:Silviu Matei/Mediafax Foto)

Oamenii protestează pe trotuarul din faţa Muzeului Antipa.

Liderul sindical Ion Rădoi, a declarat, marţi că, sindicaliştii vor înainta premierului o adresă de revenire - a treia din această lună - în care îl vor informa că la 1 noiembrie a expirat contractul colectiv de muncă şi că refuzul autorităţilor de a discuta această problemă va face ca în 17 noiembrie, metroul să fie oprit până la ora 17.00.

Rădoi a spus că luni s-a încercat ieri o fază legală de negociere între reprezentanţii Ministerului Muncii şi cei ai Metrorex, dar fără niciun rezultat. "Nu există nicio ofertă oficială de la care să înceapă negocierile", a arătat Rădoi.

Liderul USLM a susţinut că în cazul acţiunea de luni nu va avea niciun ecou, sindicaliştii îşi rezrevă dreptul de a declanşa, joi, o grevă de avertisment, între orele 4.00 şi 6.00, timp de o oră (în condiţiile în care metroul începe să circule de la ora 5.00).

Protestarii au pancarte pe care scrie "Cinstea noastră şi mândria, FMI-ul şi hoţia. Ăia hoţi, ăştia hoţi, mama lor la toţi", "Pogea, fii bărbat di nou, dă bugetul la metrou", "S-a făcut un matre troc, FMI-ul şi cu Boc", "Ţelul lor va fi comun: să distrugă tot ce-i bun, tot ce-i bun şi e român", "S-a cam dus 2009, când ne daţi buget şi nouă?". Pe alte pancarte se mai poate citi "Noi muncim în subteran şi n-avem buget de-un an", "Daţi buget, rugăm frumos, astăzi circulaţi pe jos".

De asemenea, oamenii au venit la protest cu fluiere, trompete şi steaguri.

Angajaţii Metrorex au decis, vineri, după un miting spontan organziat la staţia piaţa Unirii, să picheteze zilnic sediul Guvernului, începând de marţi, între orele 11.00 şi 13.00. Liderul sindical Ion Rădoi preciza că activitatea de la metrou nu va fi perturbată de pichetele din faţa Guvernului, deoarece la acestea vor participa angajaţii care au zile libere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici