Aproximativ 240 de blocuri din Sectorul 4, fără apă caldă şi căldură

Bucureştenii din aproximativ 240 de blocuri din Sectorul 4 al Capitalei stau fără apă caldă şi căldură de aproape 24 de ore, din cauza unei avarii în reţeaua magistrală, autorităţile estimând că realimentarea va fi reluată sâmbătă la prânz.

176 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 240 de blocuri din Sectorul 4, fără apă caldă şi căldură

Aproximativ 240 de blocuri din Sectorul 4, fără apă caldă şi căldură (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Avaria s-a produs vineri la prânz şi a cuprins şapte puncte termice din zona Berceni - Apărătorii Patriei, în Sectorul 4 al Capitalei.

Viceprimarul Capitalei Victor Iovici a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că avaria s-a produs la o magistrală, înaintea unui nod pe conducta principală, astfel că a fost necesar să fie evacuată apa fierbite dintr-o conductă de pe aproximativ doi kilometri.

"Locuitorii de pe strada Democraţiei, unde s-a produs avaria, au văzut că echipele RADET au lucrat toată noaptea", a spus Iovici.

El a precizat că, din cauza temperaturii foarte ridicate a apei, respectiv aproape 100 de grade, pompele de evacuare trebuiau schimbate la fiecare zece minute, în condiţiile în care acestea sunt proiectate să reziste la o apă cu o temperatură de până la 95 de grade.

"Am adus pompele din toată Capitala, însă a fost necesar să le schimbăm la fiecare zece minute, lucru ce a adus la întârzirea remediereii avariei, respectiv la reluarea cu întârziere a furnizării căldurii", a adăugat Iovici.

Viceprimarul Capitalei a mai spus că alimentarea cu apă caldă în zona afectată a fost reluată sâmbătă, în jurul orei 10.00, urmând ca în aproximativ o oră să fie reluată şi furnizarea căldurii. Iovici a mai spus că temperatura din calorifere va ajunge treptat la valorile normale.

Directorul RADET, Mihai Bogdan Becheanu, a declarat că toate pierderile vor fi suportate de regie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici