Aproximativ 30 de români se întorc, la noapte, din Japonia

Aeronava TAROM cu destinaţia Bucureşti - Tokyo – Bucureşti, a plecat la ora 16.00 din Seul şi va ajunge pe aeroportul Otopeni la ora 21.50, informează MAE, precizând că aceasta va repatria 30 de români, majoritatea femei şi copii.

23 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 30 de români se întorc, la noapte, din Japonia

Aproximativ 30 de români se întorc, la noapte, din Japonia (Imagine: Mediafax Foto)

Cetăţenii români nu au fost scanaţi radioactiv, deoarece atât autorităţile nipone, cât şi cele sud-coreene nu au considerat necesară verificarea externă a radioactivităţii pasagerilor.

"În urma consilierii primite, direct sau prin intermediul comunicatelor MAE, mulţi cetăţeni români au decis să urmeze avertismentele MAE din zilele anterioare şi au părăsit temporar, pe cont propriu, zonele de risc în care se aflau, folosind zboruri de linie spre alte direcţii. În noaptea de 18/19 martie 2011, 8 funcţionari din cadrul Departamentului Consular, au contactat în repetate rânduri, toate persoanele care au apelat la sprijinul ambasadei şi s-au înscris nominal în Registrul unic de asistenţă pentru repatriere, pentru a le comunica despre operarea cursei speciale TAROM", a precizat MAE.

Ministerul spune că în cursul operaţiunii de repatriere, funcţionarii consulari s-au confruntat cu patru tipuri de situaţii - cetăţeni români care au plecat pe cont propriu spre alte destinaţii, cei care au precizat că nu pot ajunge la timp datorită distanţelor, solicitând în acelaşi timp să rămână în contact cu ambasada pentru eventuale alte evacuări cu aeronave româneşti sau ale altor state, cei care au decis să rămână, deşi iniţial erau hotărâţi să părăsească zona, şi cei care au renunţat la sprijinul de evacuare din diverse motive sau nu au furnizat date de contact valabile (incomplete).

Autorităţile române au menţinut o legătură permanentă, directă cu toate persoanele care au apelat la sprijinul ambasadei şi s-au înscris nominal în Registrul unic de asistenţă pentru repatriere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici