Aproximativ 300 de persoane au protestat în cartierul Străuleşti

Aproximativ 300 de locuitori din cartierul Străuleşti, în sectorul 1 al Capitalei, au protestat, sâmbătă, nemulţumiţi că nu au canalizare şi gaze, iar pentru că unii dintre aceştia au devenit violenţi, forţele de ordine au fost nevoite să intervină, fiind folosite şi gaze lacrimogene.

263 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 300 de persoane au protestat în cartierul Străuleşti

Aproximativ 300 de persoane au protestat în cartierul Străuleşti (Imagine: Mihai Spiridonică/Mediafax Foto)

Oamenii au ieşit din nou în stradă, după ce în urmă cu o săptămână au organizat un alt protest, nemulţumiţi că lucrările de extindere a reţelelor edilitare nu au început, astfel că zona este în continuare fără apă, canalizare şi gaze. Aceştia reclamau că autorităţile îi mint de ani de zile că încep lucrările, iar ei au în continuare străzi pline cu noroi, care se inundă când plouă.

În timpul protestului, aceştia au încercat să încurce circulaţia pe Şoseaua Bucureşti - Târgovişte, traversând în grupuri mici pe trecerea de pietoni.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru, a declarat că 80 de jandarmi şi peste 100 de poliţişti comunitari au intervenit pentru degajarea drumului, iar protestatarii au început să arunce cu obiecte contondente în forţele de ordine, moment în care un poliţist comunitar a folosit un spray lacrimogen.

În urma discuţiilor dintre reprezentanţii administraţiei locale şi cei ai locatarilor din cartierul Străuleşti s-a stabilit ca lucrările să fie reluate în a treia decadă a lunii aprilie.

Viceprimarul Sectorului 1, Dan Turdorache, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX că locuitorii cartierului Străuleşti au fost invitaţi încă de acum o săptămână pentru a le fi prezentate soluţiile găsite de autorităţile locale la problemele lor.

Tudorache a mai spus că directorul municipal Valentin Stănescu, împreună cu constructorul şi arhitectul care se vor ocupa de lucrările de pe străzile cartierul Străuleşti au prezentat planul de reabilitare a infrastructurii, lucrări urmând să fie începute în 20 aprilie. Acesta a precizat că durata finalizării tuturor lucrărilor în cartierul Străuleşti va fi de un an.

Firma care se va ocupa de reabilitarea străzilor din cartierul Străuleşti este Erbaşu, directorul societăţii fiind prezent, sâmbătă, la protest, pentru a discuta cu reprezentanţii localnicilor.

Protestul s-a încheiat în jurul orei 16.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici