Video Aproximativ 300 de sindicalişti au protestat la sediul Guvernului

Aproximativ 300 de sindicalişti de la toate cele cinci confederaţii sindicale au protestat, joi, la sediul Guvernului, în timp ce la Palatul Cotroceni s-au adunat alţi 200 de oameni, nemulţumiţi de măsurile de austeritate anunţate de autorităţi.

50 afișări

Sindicaliştii au încheiat fără incidente protestele de joi, de la sediile Guvernului şi Preşedinţiei, dar spun că sunt hotărâţi să intre în grevă generală, chiar dacă asta presupune ca pentru acele zile să nu fie plătiţi.

Protestatarii au arătat că în condiţiile reducerii salariilor şi pensiilor oricum nu se mai poate trăi, astfel că nu mai au nimic de pierdut.

Sindicaliştii care au protestat la sediul Guvernului i-au invitat pe membrii Executivului să vină în mijlocul lor la mitingul din 19 mai, "dacă au curaj" şi le-a recomandat să părăsească Palatul Victoria şi să se mute "în formol la Antipa".

Unii dintre manifestanţi au avut la ei ouă, pe care vroiau să le arunce spre Palatul Victoria, însă au renunţat de teamă să nu fie amendaţi.

"Cine nu ştie, nu vrea şi nu poate, să plece şi să îi lase pe alţii", au strigat sindicaliştii care au protestat la Palatul Victoria.

În timpul protestelor de la Guvern şi Cotroceni sindicaliştii au cerut demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului, pe care îi acuză că au minţit.

Liderii sindicaliştilor au spus că au ieşit în stradă pentru că autorităţile i-au chemat la discuţii, dar soluţiile pe care aceştia le-au propus dau în oamenii de jos şi sunt în favoarea celor care stau la Palatul Victoria.

Sindicaliştii vor continua şi vineri protestele la sediile Preşedinţiei şi Guvernului, iar după o pauză în weekend, vor continua acţiunile luni şi marţi, urmând să hotărască dacă vor intra toţi bugetarii în grevă generală pe termen nelimitat, ca urmare a măsurilor de austeritate anunţate de autorităţi.

Protestele de la sediile Preşedinţiei şi Guvernului sunt organizate de toate cele cinci confederaţii sindicale, ca reacţie faţă de măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare propuse în urma negocierilor cu FMI.

Sindicaliştii vor protesta la sediile Preşedinţiei şi Guvernului joi şi vineri, iar după o pauză în weekend, vor continua acţiunile de protest luni şi marţi, urmând să hotărască dacă vor intra toţi bugetarii în grevă generală pe termen nelimitat, ca urmare a măsurilor de austeritate anunţate de autorităţi.

Confederaţiile sindicale au anunţat şi un miting de amploare în Piaţa Victoriei, în 19 mai, la care vor participa aproximativ 40.000 de sindicalişti.

Sindicaliştii vor hotărî după mitingul din 19 mai dacă vor recurge la o grevă generală, din 25 mai, "sau o mişcare de stradă asemănătoare celei din Grecia", respectiv o ieşire regulată şi blocarea Pieţei Victoriei permanent în fiecare zi, a spus liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu.

Decizia privind declanşarea grevei generale trebuie discutată însă cu toţi liderii de sindicat, pentru că pentru zilele de grevă nu se plătesc salarii, ceea ce ar putea însemna un ajutor dat Guvernului şi încă o diminuare a veniturilor bugetarilor, a precizat Hossu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici