Aproximativ 400 de deţinuţi participă la campania de ecologizare "Let's Do It, Romania!"

Aproximativ 400 persoane private de libertate însoţite de angajaţii unităţilor penitenciare vor participa, sâmbătă, la activităţi de ecologizare şi igienizare a zonelor limitrofe, indicate de către organizatorii campaniei "Let's Do It, Romania!", anunţă Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

101 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 400 de deţinuţi participă la campania de ecologizare "Let's Do It, Romania!"

Aproximativ 400 de deţinuţi participă la campania de ecologizare "Let's Do It, Romania!" (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Prin această acţiune, ANP se alătură campaniei naţionale "Let's Do It, Romania!"

În acţiune vor fi implicate penitenciarele din Aiud, Arad, Bacău, Botoşani, Brăila, Codlea, Colibaşi, Deva, Gherla, Mărgineni, Miercurea Ciuc, Pelendava, Ploieşti, Poarta Albă, Satu Mare, Slobozia, Târgu Jiu, Tulcea, Târgşor, penitenciarele de minori şi tineri Craiova şi Tichileşti şi Centrul de Reeducare Găeşti.

Voluntarii, care îşi execută pedeapsa în regim deschis şi semideschis, şi-au exprimat disponibilitatea de a participa la acest gen de acţiuni, avânde în vedere necesitatea protejării mediului, dar şi a adoptării unui comportament social responsabil, potrivit sursei citate.

Acţiunea se desfăşoară în baza acordului de parteneriat încheiat între Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Asociaţia EcoAsist.

"Let's Do It, Romania!" este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care îşi propune să responsabilizeze autorităţile şi cetăţenii în ceea ce priveşte gestiunea corectă a deşeurilor şi aplicarea legislaţiei de mediu. Proiectul îşi propune curăţarea arealelor naturale de pe teritoriul întregii ţări într-o singură zi, 25 septembrie, în derularea acestei acţiuni fiind cooptaţi un număr mare de voluntari, cetăţeni şi instituţii publice.

Liana Buzea, coordonatorul proiectului, spunea într-o conferinţă de presă de marţi, că peste 50.000 de voluntari s-au înscris pe site-ul campaniei, iar 39 de judeţe au confirmat participarea. Fondurile donate de sponsori sunt de 20.000 de euro, a spus Liana Buzea.

Organizatorii campaniei anunţau că până sâmbătă se aşteaptă ca 200.000 de persoane să fie implicate în proiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici