Aproximativ 400 de persoane dintr-o localitate din Prahova sunt izolate în urma inundaţiilor

Mai multe tronsoane de drumuri judeţene şi comunale din judeţul Prahova au fost afectate de viiturile produse în urma ploilor torenţiale din ultimele zile, iar aproximativ 400 de persoane din localitatea Starchiojd au rămas izolate după ce drumul de acces a fost complet distrus de ape.

71 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 400 de persoane dintr-o localitate din Prahova sunt izolate în urma inundaţiilor

Aproximativ 400 de persoane dintr-o localitate din Prahova sunt izolate în urma inundaţiilor (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Potrivit datelor furnizate, joi, de Prefectura Prahova, mai multe drumuri judeţene şi comunale au fost afectate în urma ploilor torenţiale din ultimele zile, unele tronsoane de drum fiind complet distruse de viituri, în timp ce pe alte tronsoane au apărut denivelări în carosabil, iar traficul rutier este restricţionat.

Astfel, în comuna prahoveană Starchiojd, o viitură formată pe pârâul Stâmnic a distrus un drum comunal pe o distanţă de aproximativ 750 de metri, aproximativ 250 de case în care locuiesc aproape 400 de persoane rămânând izolate.

În comuna Şotrile, o alunecare de teren a distrus o parte din drumul judeţean 207, circulaţia rutieră fiind restricţionată pe tronsonul care face legătura între Şotrile şi Câmpina. De asemenea, inundaţiile au afectat şi drumul judeţean care face legătura între comuna Ariceştii Zeletin şi comuna Cărbuneşti, precum şi drumul judeţean care face legătura între Ariceştii Zeletin şi comuna Predealul Sărari.

În ultimele zile a plouat torenţial în mai multe zone din Prahova, sute de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă intervenind pentru evacuarea apei din locuinţe, sedii de firme şi de pe drumuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici