Aproximativ 50 de chioşcuri din Târgul Obor din Sibiu au ars într-un incendiu - VIDEO

Aproximativ 50 de chioşcuri din Târgul Obor din Sibiu au ars, duminică dimineaţă, într-un incendiu care a izbucnit la unul dintre ele şi s-a extins foarte repede, din cauză că, în majoritatea acestor magazine, erau haine sau alte materiale uşor inflamabile.

Urmărește
79 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 50 de chioşcuri din Târgul Obor din Sibiu au ars într-un incendiu - VIDEO

Aproximativ 50 de chioşcuri din Târgul Obor din Sibiu au ars într-un incendiu (Imagine: Andreea Balaurea/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, Diana Lazăr, flăcările au izbucnit, duminică dimineaţă, în jurul orei 6.30, la unul dintre chioşcuri, dar s-au extins pe rând la aproximativ 50 de astfel de construcţii de aluminiu.

"La acea oră, comercianţii nu erau încă la serviciu, de aceea nu s-au înregistrat victime. Iniţial, am fost anunţaţi de incendiu la un chioşc, dar apoi flăcările s-au extins. Colegii mei au intervenit până în jurul orei 9.00 pentru stingerea incendiului", a declarat Diana Lazăr.

Reprezentanţii municipalităţii spun că Târgul Obor are toate avizele de funcţionare şi au deschis o anchetă pentru a vedea ce s-a întâmplat.

"Toate normele PSI din avizul ISU au fost respectate, hidranţii stradali fiind în stare de funcţionare. După încheierea cercetărilor se va stabili ce se va întâmpla cu marfa oamenilor", a declarat Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Potrivit sursei citate, în contractul de închiriere, fiecare comerciant are stipulat că trebuie să respecte normele de prevenire a incendiilor şi, potrivit primelor informaţii, proprietarul chioşcului unde a izbucnit incendiul ar fi lăsat în priză un calorifer electric.

Chiriaşii chioşcurilor povestesc că niciunul nu era asigurat, dar în fiecare dintre ele exista marfă.

"Am avut marfă. Nu ştiu exact câtă. Trebuie să mă uit pe avize. Nu mai ai ce recupera. Suntem distruşi. Asta era munca noastră, ăsta era serviciul nostru", a povestit chiriaşa unuia dintre chioşcuri.

Un alt chiriaş a relatat că a cumpărat marfa după ce s-a împrumutat şi acum trebuie să restituie datoria.

Video Stirileprotv.ro

"Am bani împrumutaţi pe datorie şi CAR-uri. Marfă neplătită. Am rămas fără nimic. Cred că aveam în jur de vreo 80 de milioane de lei vechi (8.000 de lei - n.r.). Niciunul nu avea asigurare. Cine îţi face asigurare pe chioşcurile astea de aluminiu, că nu-ţi face nimeni", a declarat N. Tănase, un chiriaş.

Şi restul chiriaşilor povestesc că nu aveau asigurare, dar că au avize pe marfa pe care o aveau depozitată în chioşcuri. Aceştia estimează că valoarea totală a mărfii depăşeşte un milion de lei.

Din cauza numărului mare de chioşcuri distruse şi a volumului mare de acte care trebuie întocmite, pompierii nu au reuşit să facă evaluarea pagubelor.

"Încă se întocmesc acte la faţa locului şi încă se ridică probe. Nu ştim care a fost, în mod oficial, cauza incendiului şi nici valoarea totală a pagubelor. Ancheta este în curs de desfăşurare", a declarat Diana Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu.

Potrivit Primăriei Sibiu, care administrează chioşcurile şi primeşte chirie de la cei care îşi desfăşoară activitatea acolo, în Târgul Obor din Sibiu sunt 224 de chioşcuri.

"Zona incendiului a fost izolată, iar restul târgului este deschis, celelalte chioşcuri desfăşurându-şi activitatea", a spus Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu au stabilit că incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit apărut în urma unei defecţiuni la o priză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici