Aproximativ 60 de kilograme de heroină, capturate la graniţa de la Arad

Aproximativ 60 de kilograme de heroină, în valoare de 900.000 de euro, au fost capturate, în noaptea de marţi spre miercuri, la vama Nădlac (judeţul Arad), marfa fiind găsită într-un tir care transporta aparatură electrocasnică, potrivit unor surse judiciare.

20 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 60 de kilograme de heroină, capturate la graniţa de la Arad

Aproximativ 60 de kilograme de heroină, capturate la graniţa de la Arad

 Tirul era condus de un cetăţean turc şi ducea marfa către Ungaria, au precizat sursele citate.

Potrivit Poliţiei de Frontieră Române, şoferul tirului, cetăţeanul turc E.S., care era însoţit de românca S.G., s-a prezentat, marţi seară, în punctul de trecere al frontierei Nădlac. Conform actelor de însoţire a mărfii prezentate de şoferul turc, tirul transporta maşini de gătit din Turcia pentru o firmă din Ungaria.

În baza unor informaţii deţinute de poliţişti ai Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad, poliţiştii de frontieră, împreună cu un procuror din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Arad, au verificat atent tirul, constatând că, deşi sigiliul vamal aplicat de autorităţile turce era intact, prelata automarfarului era tăiată.

Poliţiştii de frontieră au solicitat sprijinul inspectorilor vamali din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara, pentru deschiderea maşinii şi efectuarea unui control amănunţit.

Printre aragazele din maşină, autorităţile de frontieră au descoperit, în patru cutii de carton, 83 de pachete învelite în bandă adezivă, care conţineau 58,9 kilograme de substanţă de culoare maronie, suspectă a fi heroină. În urma testării preliminare cu aparatura din dotare, substanţa a reacţionat ca fiind heroină.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism îi audiază pe cetăţeanul turc şi pe femeia care îl însoţea, pentru a identifica toate datele acestui transport.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Biroul Teritorial Arad.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici