Aproximativ 75 de kilograme de heroină, găsite într-un autocamion, printre biscuiţi

Aproximativ 75 de kilograme de heroină au fost găsite într-un autocamion care transporta mărfuri din Turcia pentru o firmă al cărei administrator este o femeie, drogurile fiind ascunse printre biscuiţi, băuturi răcoritoare şi praf de budincă.

183 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 75 de kilograme de heroină, găsite într-un autocamion, printre biscuiţi

Aproximativ 75 de kilograme de heroină, găsite într-un autocamion, printre biscuiţi

Gruparea de trafic internaţional de droguri de mare risc, pe ruta Turcia - România - Europa de Vest, a fost destructurată de procurorii DIICOT - Structura Centrală şi poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul Antidrog din Poliţia Română.

Autocamionul, care transporta dulciuri pentru o societate comercială, a fost oprit luni în trafic, pentru control.

"La data de 9 decembrie a.c., a fost oprit în trafic un autotren, care efectua un transport de dulciuri pentru o societate comercială, al administrator este o femeie. În urma controlului, au fost descoperite 75 de kilograme de heroină. Drogurile erau disimulate în plicuri sigilate de aproximativ 150 de grame, printre produsele alimentare transportate (biscuiţi, băuturi răcoritoare, praf de budincă)", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Anchetatorii au stabilit că organizatorul acestui transport de droguri este un cetăţean turc.

În urma investigaţiilor a reieşit faptul că, în acest an, cetăţeanul turc şi femeia care administrează firma la care trebuia să ajungă transportul ar fi deţinut şi transportat heroină, din Turcia în România, pentru a fi vândută.

Anchetatorii au făcut şi percheziţii la locuinţele celor doi, de unde au ridicat 4.000 de euro, 900 de lei şi mai multe telefoane mobile şi cartele SIM.

Procurorii DIICOT au început, luni, urmărirea penală împotriva celor doi suspecţi, pentru trafic ilicit de droguri de mare risc şi trafic ilicit internaţional de droguri de mare risc.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, procurorii urmând să ceară Tribunalului Bucureşti arestarea lui preventivă.

Acţiunea a fost făcută împreună cu Direcţia Generală a Vămilor şi cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi Serviciului Român de Informaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici