Aproximativ 900 de poliţişti detaşaţi în Bucureşti, în perioada summit-ului NATO

Cei 900 de poliţişti detaşaţi de la unităţile teritoriale pentru summit-ul NATO, de la Bucureşti, vor începe misiunile miercuri, urmând ca, în 5 aprilie, după încheierea acţiunii, să se întoarcă în judeţele de unde au fost detaşaţi, a declarat, luni, şeful Poliţiei Române, chestorul Gheorghe Popa.

45 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 900 de poliţişti detaşaţi în Bucureşti, în perioada summit-ului NATO

Aproximativ 900 de poliţişti detaşaţi în Bucureşti, în perioada summit-ului NATO (Imagine: Mediafax Foto)

"Au în special misiuni pe linia Poliţiei Rutiere, adică asigură traseul, antemergători pentru delegaţii, dar şi misiuni pe linia ordinii şi siguranţei publice", a declarat chestorul Gheprghe Popa, după vizita la "Academia de Poliţie", locul unde sunt cazaţi poliţiştii detaşaţi.

Şeful Poliţiei Române a mai spus că, din cei 900 de poliţişti, 200 au fost detaşaţi încă din decembrie, pentru a se obişnui cu traficul rutier din Capitală.

Chestorul Gheorghe Popa a mai spus că detaşarea poliţiştilor nu va crea disfuncţionalităţi instituţiilor din care aceştia provin.

La rândul său, chestorul Mihai Bădescu, prorector al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", a adăugat că studenţii anului I şi II ai instituţiei din care face parte au fost detaşaţi ţn teritoriu, pe perioada summit-ului, urmând să înlocuiască, temporar, agenţii de poliţie detaşaţi.

Aproape 700 de studenţi ai Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" participă la misiunile de siguranţă publică la secţii de poliţie sau ca ofiţeri de legătură la însoţirea delegaţiilor oficiale participante la summit-ul NATO de la Bucureşti.

"În perioada summit-ului NATO, 532 de studenţi din anii III şi IV, de la specializările Poliţie şi Poliţie de frontieră, vor participa la garantarea măsurilor de siguranţă publică la secţiile de poliţie şi Serviciul Poliţie Metrou, 74 de studenţi de la specializarea Jandarmi vor constitui rezerva de intervenţie la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi 80 de studenţi vor participa ca ofiţeri de legătură la însoţirea delegaţiilor oficiale", se arată într-un comunicat de vineri al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza".

În perioada de desfăşurare a summit-ului NATO de la Bucureşti, studenţii din anii I şi II de la toate specializările vor efectua stagiu de practică la unităţile de poliţie de pe raza de domiciliu.

"În perioada 16 martie - 5 aprilie, la solicitarea Direcţiei de Logistică a Inspectoratului General al Poliţiei Române, Academia de Poliţie «Alexandru Ioan Cuza» va asigura cazarea şi hrănirea a peste 750 de ofiţeri şi agenţi detaşaţi din provincie pentru asigurarea misiunilor specifice", se mai arată în comunicatul citat.

Summit-ul NATO, unul dintre cele mai mari evenimente politice, va reuni la Bucureşti, în perioada 2-4 aprilie, lideri ai ţărilor aliate, în centrul de conferinţe al Palatului Parlamentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici