Arabia Saudită a executat o persoană pentru infracţiuni comise ca minor

  • Deşi Arabia Saudită a abolit pedeapsa cu moartea pentru minori, un bărbat a fost executat recent pentru infracţiuni comise la vârsta de 17 ani, scrie BBC.
  • Mustafa Hashem al-Darwish a fost arestat în 2015 pentru infracţiuni legate de nişte proteste.
  • Autorităţile saudite l-au acuzat că a format o celulă teroristă şi că a încercat să desfăşoare o revoltă armată.
2347 afișări
Imaginea articolului Arabia Saudită a executat o persoană pentru infracţiuni comise ca minor

Arabia Saudită a executat o persoană pentru infracţiuni comise ca minor

Deşi organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului, Amnesty International şi Reprieve - o organizaţie poziţionată împotriva pedepsei cu moartea, spun că tânărul de 26 de ani al-Darwish şi-a retras deja declaraţiile, care ar fi fost făcute după ce a fost torturat.

Potrivit agenţiei de ştiri Reuters, acuzaţiile al-Darwish includeau „perturbarea securităţii prin revolte” şi „însămânţarea discordiei”. Dovezile împotriva lui au inclus o imagine „ofensatoare pentru forţele de securitate” şi participarea la peste 10 adunări, denumite „revolte”, în 2011 şi 2012.

Ministerul saudit de interne a declarat că al-Darwish a încercat, de asemenea, să omoare forţele locale de securitate, relatează presa de stat.
Cu toate acestea, documentele instanţei nu au cuprins detalii despre infracţiunile sale, potrivit Reuters. Reprieve a spus că familia al-Darwish nu a primit niciun avertisment cu privire la execuţie în prealabil şi a aflat despre aceasta doar din mediul online.

„Cum pot executa un băiat din cauza unei fotografii pe telefonul său?”, A spus familia sa într-un comunicat, publicat de Reprieve. "De la arestarea sa, nu mai ştim decât durerea".

Ministerul de interne saudit, citat de agenţia de ştiri de stat SPA, a declarat că al-Darwish a fost executat în Dammam, un oraş din provincia de est bogată în petrol.

Autorităţile saudite au declarat anul trecut că nu vor mai pronunţa condamnări la moarte pentru persoanele care au comis infracţiuni în timp ce erau minori şi, în schimb, vor aplica doar o pedeapsă de maximum 10 ani de închisoare.

Decretul regal spunea că noua lege va fi aplicată retroactiv celor care aşteaptă executarea. Amnesty şi Reprieve spun că cazul al-Darwish ar fi trebuit revizuit în conformitate cu noua lege.

Cu toate acestea, Reprieve susţine că Arabia Saudită a executat acelaşi număr de oameni în prima jumătate a anului 2021 ca în tot anul 2020.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici