Arad: 500 de elevi au format un lanţ uman pe DN 7, cu mesaje pentru şoferi împotriva criminalităţii - FOTO

Aproximativ 500 de elevi din Arad au format, luni, un lanţ uman pe marginea DN 7, afişând pentru şoferi pancarte cu mesaje împotriva criminalităţii de orice fel, drumul ales fiind circulat de circa 1.200 de maşini pe oră.

312 afișări
Imaginea articolului Arad: 500 de elevi au format un lanţ uman pe DN 7, cu mesaje pentru şoferi împotriva criminalităţii - FOTO

Arad: 500 de elevi au format un lanţ uman pe DN 7, cu mesaje pentru şoferi împotriva criminalităţii (Imagine: Marian Buga/Mediafax Foto)

Acţiunea a fost organizată de autorităţi, în colaborare cu asociaţii şi elevi din comuna arădeană Vladimirescu, care au ieşit cu pancarte pe străzi pentru a transmite mesaje împotriva criminalităţii.

Cei aproximativ 500 de copii participanţi au format un lanţ uman pe marginea DN 7, care trece şi prin Vladimirescu, localitate aflată la trei kilometri de municipiul Arad.

Copiii au purtat veste pentru a fi observaţi de şoferi şi au stat o oră pe marginea drumului, purtând în mâini pancarte cu mesaje precum "Stop violenţei domestice!", "Drogurile îţi schimbă viaţa", "Fii independent, nu dependent!", "Fii corect, trăieşte în siguranţă", "Uniţi pentru viaţă", "Stop traficului de persoane!" sau "Stop accidentelor! Viaţa are prioritate!"

Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalităţii în România, iar organizatorii spun că au ales porţiunea din Vladimirescu a DN 7 pentru că pe acolo trec 1.200 de maşini în fiecare oră, existând numeroase accidente rutiere.

"Ne-am hotărât să derulăm această activitate în Vladimirescu pentru că traficul rutier foarte încărcat a generat aici numeroase accidente, tragedii chiar. În 2010, acest tronson a fost declarat punct negru pe harta rutieră a României, cu un număr de zece morţi pe kilometru", a declarat comisarul Cosmin Doda, şeful Poliţiei Comunale Vladimirescu. 

Mulţi dintre şoferii care au trecut pe lângă copii au claxonat, fie nemulţumiţi de faptul că se circula cu viteză redusă, fie pentru a saluta iniţiativa.

Traficul pe DN 7 a fost întrerupt pe perioada acţiunii doar pentru scurte momente, în care elevii au traversat drumul. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici