Arad: În avionul ultrauşor prăbuşit se afla doar pilotul

O singură persoană, respectiv pilotul, se afla în avionul care s-a prăbuşit, duminică seară, în localitatea arădeană Şiria, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, Sorina Ambruş, care iniţial anunţase că la bordul aparatului s-ar fi aflat două persoane.

42 afișări
Imaginea articolului Arad: În avionul ultrauşor prăbuşit se afla doar pilotul

Arad: Un avion ultrauşor s-a prăbuşit, două persoane fiind rănite

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, Sorina Ambruş, a spus că în avion se afla doar pilotul, deşi iniţial la 112 se anunţase că în aparat se aflau două persoane.

Aceasta a precizat că avionul este unul ultrauşor şi este privat, aparţinând pilotului.

Conform primarului localităţii Şiria, Valentin Bod, care se află la faţa locului, pilotul a încercat o aterizare forţată, după ce s-a oprit motorul, însă avionul s-a agăţat de firele de înaltă tensiune şi s-a prăbuşit pe calea ferată, la baza unui deal de la marginea localităţii, unde nu există case.

Primarul, care a stat de vorbă cu pilotul imediat după accident, a spus că acesta a ieşit singur din avion şi că avea răni superficiale, fiind dus la Spitalul Judeţean Arad pentru investigaţii medicale.

"A fost conştient, dar în stare de şoc. A povestit că era într-un zbor de antrenament cu avionul personal, un aparat ultrauşor, când s-a oprit motorul în aer şi a încercat o aterizare forţată. Aparatul a rupt cablurile de înaltă tensiune, iar în localitate nu mai există curent electric", a spus primarul localităţii Şiria.

Potrivit sursei citate, la faţa locului au sosit atât echipe ale ISU, cât şi ale Enel Arad, pentru remedierea avariei la reţeaua electrică şi pentru a scoate avionul dintre cablurile electrice.

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit, duminică seară, în localitatea arădeană Şiria, de la mică înălţime. Accidentul s-a produs în jurul orei 20.10, la faţa locului ajungând mai ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi ale SMURD, precum şi un echipaj de descarcerare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici