Arad: Marş de protest cu peste 250 de camioane

Peste 250 de camioane participă, duminică, la ora transmiterii acestei ştiri, la un marş de protest care are loc pe şoseaua de centură a municipiului Arad, parte a DN 7, iar circulaţia rutieră este perturbată, coloana de camioane întinzându-se pe o distanţă de aproximativ patru kilometri.

50 afișări
Imaginea articolului Arad: Marş de protest cu peste 250 de camioane

Arad: Marş de protest cu peste 250 de camioane (Imagine: Mediafax Foto)

Coloana de camioane parcurge şoseaua de centură cu viteză foarte mică, astfel că şoferii aflaţi în trafic, care merg spre vama Nădlac sau vin dinspre vamă, nu se pot angaja în depăşiri.

Şoferii de camioane claxonează, dorind să atragă atenţia asupra protestului. Ei spun că au ieşit stradă pentru a se solidariza cu transportatorii din ţară care organizează proteste similare în mai multe oraşe. În plus, şoferii arădeni sunt nemulţumiţi de modul în care sunt trataţi de autorităţile ungare la frontieră, acuzând că sunt "vânaţi" pentru amenzi şi controlaţi excesiv, în ciuda faptului că România este membră a Uniunii Europene.

Protestul de la Arad, care va dura câteva ore, este organizat de Asociaţia Patronală a Transportatorilor "Europa 2002", care reprezintă 190 de firme de transport ce deţin aproximativ 5.000 de camioane.

Vicepreşedintele asociaţiei, Dorin Pop, declara, sâmbătă, că în ultimele trei luni a primit sute de sesizări de la şoferi de camioane, legate de comportamentul autorităţilor ungare de la frontiera cu România, iar circa o sută de şoferi au contestat amenzi primite pe teritoriul ţării vecine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici