Arad: O biserică din lemn, construită în 1724, a ars într-un incendiu

O biserică monument istoric din localitatea Vidra, judeţul Arad, a ars luni după-amiaza într-un incendiu. Acesta a izbucnit iniţial la vegetaţia uscată şi s-a extins la biserică.

1076 afișări
Imaginea articolului Arad: O biserică din lemn, construită în 1724, a ars într-un incendiu

Arad: O biserică din lemn, construită în 1724, a ars într-un incendiu

Potrivit ISU Arad, pompierii au intervenit luni după-amiaza pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată, propagat la un stejar secular, in apropierea unei biserici monument istoric din localitatea Vidra, comuna Vârfurile.

Pompierii militari au intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă şi 8 subofiţeri.

La sosirea echipajelor, incendiul, care a fost anunţat cu întârziere de localnici, se manifesta violent, acesta fiind propagat deja la biserica din lemn, construită în anul 1724.

Biserica a ars în totalitate, anunţă pompierii.

Conform acestora, exista riscul ca incendiul să se propage la şcoala situată în curtea bisericii. Pompieri au reuşit localizarea şi limitarea flăcărilor.

Cauza probabilă a incendiului este „foc deschis în spaţii deschise”, susţin pompierii. Nu au fost înregistrate victime.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici