Video Arad: Un tren Intercity a deraiat după ce a lovit un TIR

Trenul rapid internaţional care circula, în noaptea de duminică spre luni, pe relaţia Budapesta-Bucureşti, a deraiat lângă municipiul Arad, când a lovit un TIR, la o trecere peste calea ferată aflată pe centura oraşului, şoferul maşinii fiind rănit uşor în timpul impactului.

8 afișări

Trenul rapid 371 tocmai plecase din Gara Arad cu destinaţia Bucureşti, astfel că era plin de călători.

Mecanicul de locomotivă Eugen Lăcătuş a declarat că l-a avertizat pe şofer cu claxon şi lumini, dar că acesta a încercat să trecă, totuşi, calea ferată. Trenul circula cu 100 de kilometri la oră, astfel că nu s-a putut frâna la timp pentru evitarea impactul.

Trenul a spulberat TIR-ul, locomotiva şi primul vagon ieşind de pe şine. Un mic incendiu a izbucnit la locomotivă în urma impactului, dar a fost stins imediat

Şoferul TIR-ului a fost rănit uşor, locomotiva lovind remorca autotrenului.

Pasagerii au povestit îngroziţi că au auzit o bubuitură şi au simţit o frânare bruscă. "S-a auzit un zgomot puternic, ne-am speriat tare", a spus o femeie din Sfântu Gheorghe care se întorcea din Ungaria.

Mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au fost mobilizate la faţa locului, dar nu au existat răniţi, ci doar pagube materiale. Echipele ISU au lucrat şi la degajarea liniei de tren.

Linia ferată a fost eliberată de TIR după câteva ore, dar vagoanele deraiate au rămas în zonă, ele urmând să fie mutate pe şine cu utilaje grele, în cursul zilei de luni. O locomotivă a tractat vagoanele neafectate până în Gara Arad, iar circulaţia feroviară se desfăşoară pe o singură linie din cele două existente.

Pasagerii au plecat spre destinaţii cu alte trenuri.

În urma accidentului, a fost afectată şi circulaţia rutieră pe centura Aradului, iar luni dimineaţă se circula cu dificultate în zonă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici