Aradul a luat MILIOANE de euro de la UE pentru amenajarea unei zone de agrement

Primăria Arad a accesat un proiect european de 22,8 mil. lei (4,8 mil. euro) pentru crearea unei noi zone de agrement şi recreere prin reconversia unui teren degradat cu o suprafaţă de 28 de hectare.

240 afișări
Imaginea articolului Aradul a luat MILIOANE de euro de la UE pentru amenajarea unei zone de agrement

Vor fi amenajate terenuri de sport, o zonă împădurită de camping, spaţii de joacă pentru copii, luciu de apă, piste pentru biciclete etc. Proiectul este finanţat prin Regio - Programul Operaţional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa Prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de Investiţii 4.2 - Realizarea de acţiuni destinate îmbunătăţirii mediului urban, revitalizării oraşelor, regenerării şi decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului şi promovării măsurilor de reducere a zgomotului.

’’În zona Mărului vor fi amenajate două terenuri de fotbal cu gazon natural, trei terenuri multifuncţionale, toate cu gazon natural, precum şi un teren de baschet cu suprafaţă sintetică şi unul de tenis cu tartan. De asemenea, proiectul prevede realizarea unor locuri de joacă pentru copii, zone împădurite pentru camping, două parcuri chinologice, piste de biciclete, un luciu de apă întins pe o suprafaţă de 71.600 de metri pătraţi, parcări, alei, drum de acces auto’’, a declarat Călin Birbarţ, primarul municipiului Arad.

laurenţiu.cotu@zf.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici