Arafat: Starea bărbatului căzut de la balcon este stabilă, este conştient

Subsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că starea bărbatului care s-ar fi aruncat de la balconul plenului Parlamentului este stabilă şi este conştient, precizând că echipajele de prim-ajutor au intervenit rapid, în trei etape.

37 afișări
Imaginea articolului Arafat: Starea bărbatului căzut de la balcon este stabilă, este conştient

Arafat: Starea bărbatului căzut de la balcon este stabilă, este conştient (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Raed Arafat a spus că, la foarte puţin timp după ce bărbatul a căzut de la balcon, a intervenit un echipaj de pompieri din Palatul Parlamentului, pentru a-i acorda primul ajutor.

Ulterior, la faţa locului a ajuns un echipaj SMURD aflat în apropiere, iar în maximum zece minute a ajuns la faţa locului un echipaj de la Terapie Intensivă de la SMURD Grozăveşti.

Raed Arafat a precizat că paramedicii au intervenit în timp foarte scurt şi au reuşit stabilizarea bărbatului.

Acesta a fost transportat la Spitalul Universitar Bucureşti, după ce i s-a acordat asistenţă medicală în ambulanţa de Terapie Intensivă din faţa Palatului Parlamentului.

Reprezentanţii SMURD au declarat că nu s-a procedat la plecarea imediată la spital, pentru că protocolul prevede acordarea de asistenţă medicală imediată în ambulanţă.

Potrivit lui Arafat, starea victimei este stabilă, el fiind conştient, ceea ce este considerat "un semn bun".

Coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, a declarat că bărbatul a suferit leziuni la un picior, putând fi vorba de o fractură deschisă. Acesta a mai spus că victima nu pare a avea alte leziuni grave.

Medicii SMURD care au intervenit după incident au adăugat că victima are şi multiple fracturi la mâini.

Electricianul de la TVR Adrian Sobaru s-a aruncat, joi dimineaţă, de la unul din balcoanele plenului Parlamentului, în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură.

În timpul intervenţiei premierului, Adrian Sobaru a strigat de la balcon "Boc, aţi luat drepturile copiilor", apoi s-a aruncat, în cădere strigând "Libertate". El purta un tricou pe care scria "Ne-aţi ciuruit/Ne-aţi ucis viitorul copiilor noştri/ Libertate".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici