Argeş: 33 de copii, diagnosticaţi cu scarlatină în decurs de două săptămâni

În doar două săptămâni, 33 de copii de la şcoli şi grădiniţe din Argeş, diagnosticaţi cu scarlatină, au fost internaţi în Secţia Boli Infecţioase Copii de la Spitalul Judeţean, informează corespondentul MEDIAFAX.

205 afișări
Imaginea articolului Argeş: 33 de copii, diagnosticaţi cu scarlatină în decurs de două săptămâni

Argeş: 33 de copii, diagnosticaţi cu scarlatină în decurs de două săptămâni

De la începutul acestei luni şi până în prezent, 33 de copii de la unităţi de învăţământ şcolar şi preşcolar din Argeş au fost diagnosticaţi clinic cu scarlatină şi trataţi în spital cu antibiotice , a declarat exclusiv, pentru MEDIAFAX, medicul Marius Pascu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Argeş.

"În luna mai au fost internaţi în Secţia Boli Infecţioase Copii de la Spitalul Judeţean 28 de copii cu scarlatină. De la începutul lunii iunie şi până în prezent, au fost spitalizaţi 33 de copii. În cursul zilei de ieri s-au externat trei copii şi au rămas spitalizaţi doi, cu acelaşi diagnostic", a mai declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Argeş.

La începutul acestei săptămâni, directorului Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Sorina Honţaru, anunţa că în luna iunie au ajuns la spital 13 copii, cu suspiciune de scarlatină. În doar două dintre cazuri, un copil de la Grădiniţa Aripi Deschise din Piteşti şi un altul de la Grădiniţa Nr. 4 Piteşti, rezultatele au ieşit pozitive, aceştia fiind diagnosticaţi cu scarlatină.

La 7 dintre copii rezultatele au ieşit negative, iar la alţi 4, probele sunt încă în lucru, mai preciza directorul DSP.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici