Video Argeş: Cinci din cei şapte elevi intoxicaţi cu gaz paralizant, externaţi

Cinci dintre elevii clasei a noua de la Liceul Agroindustrial din Mărăcineni (Argeş) care au fost intoxicaţi cu gaz paralizant de un alt elev au fost externaţi, sâmbătă, alţi doi fiind în continuare sub supraveghere medicală la Spitalul de Pediatrie din Piteşti.

4 afișări

Medicii care i-au supravegheat pe copii susţin că efectul gazului paralizant asupra căilor respiratorii a trecut, pacienţii fiind în afara oricărui pericol.

"Elevii aduşi de la Mărăcineni erau îngroziţi de situaţia în sine. Unii dintre ei au acuzat stări de vomă, dureri de cap şi ameţeli. Cei şapte au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe unde au intrat rapid în tratamentul recuperator, iar externările a cinci dintre ei au avut loc succesiv, in funcţie de starea de sănătate a fiecăruia şi mai ales de starea psihică a lor", a declarat doctorul Florin Trifan, directorul Spitalului de Pediatrie din Piteşti.

Şapte elevi de clasa a noua de la Liceul Agroindustrial din Mărăcineni fuseseră internaţi de urgenţă, vineri, la Spitalul de Pediatrie din Piteşti după ce, în timp ce veneau spre şcoală, un coleg a golit un spray paralizant în microbuz, elevul fiind acum la poliţie.

Alţi 8 elevi din aceeaşi clasă au aceleaşi simptome, dar nu au necesitat internarea.

Cei 15 elevi sunt din oraşul Mioveni şi efectuează zilnic deplasarea la Liceul din Mărăcineni cu un microbuz şcolar, cale de 20 de km, tur-retur. În timpul deplasării de vineri, un coleg al lor a găsit pe podeaua microbuzului un tub de spray paralizant, căzut din geanta unei colege. El a îndreptat pulverizatorul spre colegi şi a golit tot conţinutul acestuia. Pe moment, colegii nu au acuzat probleme, dar odată ajunşi la liceu au apărut primele probleme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici