Argeş: Diriginta elevei aflate în comă la spital spune că fata s-a plâns de dureri de cap

Diriginta elevei de 18 ani din judeţul Argeş, internată în comă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, afirmă că, săptămâna aceasta, fata s-a plâns de dureri de cap, în timp ce medicii argeşeni spun că pacienta nu are şanse să îşi revină, întrucât "activitatea cerebrală nu mai există".

1273 afișări
Imaginea articolului Argeş: Diriginta elevei aflate în comă la spital spune că fata s-a plâns de dureri de cap

Argeş: Diriginta elevei aflate în comă la spital spune că fata s-a plâns de dureri de cap

Diriginta elevei de 18 ani de la Colegiul "Ferdinand I" din Curtea de Argeş, internată în comă la spital, a declarat că a mai prins-o pe fată fumând în toaleta şcolii şi în anii trecuţi.

"Miercuri am fost profesor de serviciu, iar una din obligaţii a fost şi de a controla toaletele şcolii pentru ca elevii să nu fumeze. Carolina (n.r. - Carolina Bănăţeanu, eleva de 18 ani) era la toaleta de la etajul al treilea, din corpul B, unde fuma. Am rugat-o să arunce ţigară şi să meargă în sala de clasă, spunându-i că o să-i anunţ mama. Carolina este eleva mea din clasă a IX-a. În class a X-a s-a mai întâmplat să o prind fumând. Şi atunci am vorbit cu mama ei, dar şi în clasa a XI-a Carolina a fost surprinsă fumând. Atunci am iertat-o, nu le-am mai spus părinţilor, deoarece mi-a promis solemn că va renunţa la ţigări. Nu ştiu ce s-a întâmplat, este în clasa a XI-a, elevii se pregătesc intens, urmează bacalaureatul, este stresant şi dificil acest an, probabil că pe lângă stres s-a acumulat şi o presiune psihologică, familială, şcolară, probabil este un cumul de elemente. (...) Problema este că ea s-a plâns de dureri de cap săptămâna aceasta, trebuie să punctam şi acest aspect", a spus profesoara Camelia Stăruială.

Ea a mai spus că eleva este "un copil tonic, prietenos, vesel, poate uneori expansiv", precizând că îşi doreşte foarte mult ca fata să revină la şcoală.

La rândul său, directorul Colegiul "Ferdinand I" din Curtea de Argeş a spus că "profesorii şi elevii din şcoală sunt bulversaţi de acest incident".

"Nu ne vine să credem că s-a întâmplat aşa ceva. Dacă ar fi fost un incident la şcoală am fi zis că a plecat de aici. Dar nu a fost. Ne întrebăm toţi cum e posibil ca la 18 ani să faci un accident vascular. Poate a avut ceva nedepistat până acum de care nu au ştiut părinţii", a declarat directorul unităţii de învăţământ, Ana Răduţu.

Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti spun că eleva de 18 ani nu are şanse să îşi revină în condiţiile în care activitatea cerebrală "nu mai există".

"Este o pacientă de 18 ani internată la noi, cu o comă profundă, cu hemoragie cerebrală masivă, cu inundaţie ventriculară, funcţiile vitale sunt susţinute prin ventilaţie mecanică, şansa de a-şi reveni este practic zero, activitate cerebrală nu mai există", a declarat Luminiţa Galbenu, medic şef Terapie Intensivă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti.

Colegii de şcoală au transportat-o iniţial pe fată cu un taximetru la Spitalul Municipal din Curtea de Argeş, iar o ambulanţă a dus-o la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti unde medicii au stabilizat-o, dispunând, ulterior, transferarea ei la Spitalul "Bagdasar Arseni" din Bucureşti.

Ulterior, după investigaţii, medicii din Capitală, au hotărât retrimiterea ei la spitalul din Piteşti unde doctorii spun că "este vorba de o malformaţie vasculară care s-a rupt şi a provocat hemoragia, excluzând o traumă".

Eleva de 18 ani din judeţul Argeş este în comă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, după ce a fost certată de către dirigintă şi de către părinţi pentru că a fost prinsă fumând la şcoală, fata suferind un atac cerebral.

Potrivit primelor date, Carolina Bănăţeanu, în vârstă de 18 ani, originară din comuna argeşeană Albeşti, elevă în clasa XII-a la Colegiul Naţional "Ferdinand I" din Curtea de Argeş, a fost surprinsă, miercuri, de către dirigintă, fumând în şcoală şi, după ce a certat-o, aceasta i-a anunţat pe părinţii fetei despre incident.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici