Armata israeliană: Comunicaţiile elicopterului prăbuşit nu indicau probleme tehnice

Comunicaţiile elicopterului militar israelian prăbuşit în zona Fundata-Zărneşti nu indicau existenţa unor probleme tehnice sau condiţii meteo nefavorabile înaintea incidentului, anunţă armata israeliană, citată de ediţia online a Jerusalem Post.

29 afișări
Imaginea articolului Armata israeliană: Comunicaţiile elicopterului prăbuşit nu indicau probleme tehnice

Armata israeliană: Comunicaţiile elicopterului prăbuşit nu indicau probleme tehnice (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Generalul Nimrod Shefer, comandantul-adjunct al Forţelor Aeriene israeliene, a declarat că anchetatorii încă nu îşi dau seama care este cauza prăbuşirii elicopterului militar israelian în zona Fundata-Zărneşti.

Shefer a explicat că experţii militari israelieni au analizat comunicaţiile radio dintre elicopterul militar care s-a prăbuşit şi un alt elicopter cu care zbura în tandem, precizând că nu există indicii privind defecţiuni tehnice sau condiţii meteo nefavorabile.

MApN a anunţat, luni seară, că un elicopter israelian de tip CH 53 care avea la bord şase militari israelieni şi unul român a pierdut legătura radio cu centrul de Raportare Control al exerciţiului aerian, ulterior "epava" aparatului de zbor fiind localizată din aer în zona Fundata - Zărneşti. La bordul elicopterului se aflau şase militari israelieni şi un militar român.

Echipele de salvamontişti au ajuns, marţi dimineaţă, în zona epavei elicopterului militar israelian prăbuşit în Masivul Bucegi.

Video stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici