Arme, cartuşe, săbii şi topoare, confiscate în urma unor descinderi în Ilfov

Poliţiştii ilfoveni au confiscat mai multe arme de foc, cartuşe, săbii, topoare, bijuterii şi bani, în urma unor percheziţii la 14 locuinţe ale unor persoane cunoscute în lumea interlopă, din Voluntari, Pantelimon, Glina şi Dobroieşti, între care şi cea a lui Vasile Fierbântu, zis Sile Pietroi.

808 afișări
Imaginea articolului Arme, cartuşe, săbii şi topoare, confiscate în urma unor descinderi în Ilfov

Arme, cartuşe, săbii şi topoare, confiscate în urma unor descinderi în Ilfov (Imagine: Claudiu Irimie - Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Ilfov, Elena Bucur, poliţiştii au efectuat, vineri, descinderi la locuinţele a 14 persoane din localităţile Voluntari, Pantelimon, Glina şi Dobroieşti, cunoscute în lumea interlopă, având informaţii că aceştia deţin arme.

"În baza informaţiilor obţinute şi a autorizaţiilor de percheziţie emise de Judecătoriile Buftea şi Cornetu, poliţiştii ilfoveni, în colaborare cu specialişti din cadrul Serviciului Informaţii şi Protecţie Internă Ilfov şi procurori din cadrul Parchetelor de pe lângă Judecătoriile Buftea şi Cornetu, au efectuat percheziţii la domiciliile celor 14 suspecţi", se arată într-un comunicat de sâmbătă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie ilfov.

În urma percheziţiilor au fost confiscate mai multe arme de foc, cartuşe de diferite calibre, macete, topoare, săbii, arcuri şi săgeţi profesionale, bâte, obiecte pirotehnice interzise din clasele II şi III, precum şi aproximativ două kilograme de bijuterii şi diverse sume de bani.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Ilfov a spus că cele 14 persoane sunt cercetate în stare de libertate pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Cercetările în acest caz sunt continuate de poliţiştii Biroului Arme Explozivi Substanţe Toxice, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor 14 suspecţi.

La jumătatea anului trecut, Vasile Fierbântu, zis Sile Pietroi, şi mai mulţi membri ai grupării conduse de acesta au fost reţinuţi de procurori. Sile Pietroi şi trei complici ai acestuia au fost arestaţi preventiv, fiind eliberaţi ulterior, după ce instanţa Curţii de Apel Bucureşti a decis că aceştia pot fi cercetaţi în libertate.

Grupul infracţional condus de Sile Pietroi este cercetat în mai multe dosare penale, pentru tâlhărie, lipsire de libertate în mod ilegal, şantaj, instigare la lovire sau alte violenţe, instigare la distrugere, instigare la ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, tentativă la omor calificat, vătămare corporală şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, fapte care ar fi fost săvârşite în perioada ianuarie 2005 - mai 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici