Artera unui mare oraş al României, blocată timp de două săptămâni din cauza unei lucrări

  • Una dintre principalele străzi ale oraşului Galaţi a fost blocată din cauza unei lucrări
  • Restricţia de trafic a intrat în vigoare luni şi va ţine aproximativ două săptămâni
  • Reprezentanţii autorităţilor locale desfăşoară o lucrare de poporţii în valoare de 20 de milioane de euro
1482 afișări
Imaginea articolului Artera unui mare oraş al României, blocată timp de două săptămâni din cauza unei lucrări

Mediafaxfoto

Traficul este blocat pe una dintre cele mai mari străzi ale oraşului Galaţi. Din cauza unei lucrări de modernizare a infrastructurii, constructorul plătit de Primăria Galaţi a decis să închidă traficul pe un sector al străzii Siderurgiştilor. Toate maşinile şi autobuzele sunt obligate să circule pe rute deviate, străzile din carterele învecinate fiind foarte aglomerate. Strada va fi închisă timp de două săptămâni, iar lucrarea se va desfăşura atât ziua, cât şi noaptea, anunţă Biroul de presă al Primăriei Galaţi.

„Măsura a fost impusă pentru derularea în bune condiţii a lucrărilor de modernizare din zonă, iar durata estimată pentru menţinerea  restricţiilor de circulaţie pe acest tronson este de două săptămâni. În această perioadă, circulaţia autovehiculelor va fi deviată pe străzile Gheorghe Doja - Anghel Saligny şi Gheorghe Asachi”, au anunţat reprezentanţii Primăriei Galaţi.

Lucrările în valoare de 20 de milioane de euro vor continua şi pe celelalte sectoare ale străzii. Operaţiunea vizează în principal reabilitarea carosabilului pe o suprafaţă de 32.000 de metri pătraţi şi a trotuarelor pe 20.480 de metri pătraţi. De asemenea, vor fi realizate piste pentru biciclete, vor fi reabilitate liniile de tramvai şi vor fi modernizate staţiile de călători. În plus, vor fi plantaţi arbori şi arbuşti şi vor fi amenajate spaţii verzi. Proiectul mai vizează modernizarea iluminatului public stradal, introducerea în subteran a reţelelor aeriene şi înlocuirea sistemelor de apă şi canalizare.

Întreaga lucrare se va încheia anul viitor, dar municipalitatea gălăţeană a anunţat că va continua proiectul cu modernizarea altor străzi, astfel încât să se reabiliteze întreaga infrastructură până la una dintre ieşirile oraşului. A doua parte a lucrării va costa tot 20 de milioane de euro, fonduri europene atrase de Primărie.

„Ne luptăm cu epidemia, dar trebuie să ne gândim şi la viitor. Facem cea mai mare investiţie din ultimii 30 de ani din oraş, schimbăm radical o axă a oraşului care include străzi foarte importante pentru gălăţeni. La final, oraşul va fi străbătut dintr-o parte în alta pe drumuri moderne. Vorbim despre o investiţie de peste 40 de milioane de euro care reprezintă o gură de aer proaspăt pentru oraş, păstrăm locuri de muncă în aceste vremuri grele, facem investiţii şi pregătim oraşul pentru viitorul apropiat”, a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Întreaga operaţiune se va încheia în anul 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici