Artificii la Wuhan, chinezii celebrează revenirea la normal. Oraşul în care lucrurile stau, însă, rău

  • China a avut peste 80.000 cazuri de îmbolnăviri şi peste 3.000 de morţi
  • Wuhan a fost epicentrul pandemiei de coronavirus
  • Astăzi, viaţa din Wuhan revine uşor-uşor la normal
7579 afișări
Imaginea articolului Artificii la Wuhan, chinezii celebrează revenirea la normal. Oraşul în care lucrurile stau, însă, rău

Artificii la Wuhan, chinezii celebrează revenirea la normal. Oraşul în care lucrurile stau, însă, rău

Wuhan, oraş cu 11 milioane de locuitori, a fost primul lovit de pandemia de coronavirus. Primul pacient infectat cu COVID-19 a apărut în Wuhan în luna noiembrie a anului trecut, estimează epidemiologii. Ultimele două luni au însemnat carantină totală pentru locuitorii oraşului.
 
Astăzi, când numărul cazurilor noi de coronavirus este 0, oraşul încearcă să revină la normal. În ultimele două zile, singurii diagnosticaţi cu COVID-19 au fost pacienţi sosiţi din alte ţări, care se aflau în izolare.
 
South China Morning Post notează ca la Wuhan oamenii au dat cu artificii azi-noapte. Ei au celebrat victoria împotriva virusului.
 
Nu toate cartierele oraşului au fost declarate sigure, însă oamenii sunt din ce în ce mai optimişti. Şi în alte oraşe din provincia Hebei restricţiile au început să fie ridicate.
 
Nu toţi locuitorii sunt încă dornici să iasă din case. Unii spun că deocamdată pericolul nu a trecut. Este cazul lui Wen Ji, care a vorbit pentru South China Morning Post. "Eu nu cred încă în datele furnizate de autorităţi şi prefer să rămân în izolare o perioadă".
 
China a avut peste 80.000 cazuri de îmbolnăviri şi peste 3.000 de morţi.
 
Oraşul care se confruntă în continuare cu epidemia este Hong Kong. Acolo au fost diagnosticaţi numai ieri 37 de îmbolnăviţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici