Aş dori să-i mulţumesc în mod special bărbatului cu casca roşie - mesaj pentru salvatorii români

Mesaj emoţionant transmis de fratele unui bărbat salvat de sub ruine de către echipa României în Turcia: „Aş dori să-i mulţumesc în mod special acestui bărbat cu casca roşie. A fost foarte răbdător cu mine”.

10554 afișări
Imaginea articolului Aş dori să-i mulţumesc în mod special bărbatului cu casca roşie - mesaj pentru salvatorii români

Pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a fost împărtăşit un mesaj de mulţumire şi preţuire pentru eforturile depuse de echipa de sprijin din România, aflată în Turcia de 5 zile, care a luptat pentru a salva o familie, mamă, tată şi copil, în urma tragicului eveniment produs în data de 6 februarie.

Fratele bărbatului prins sub dărâmături a trimis următorul mesaj:

„Sunt fratele tatălui care a fost salvat împreună cu soţia sa de echipa României. Vă mulţumesc din toată inima pentru că aţi răspuns rugăminţilor mele şi pentru că mi-aţi salvat fratele şi soţia. Aţi fost puternici şi aţi tratat situaţia foarte profesional. Aş dori să-i mulţumesc în mod special acestui bărbat cu casca roşie. A fost foarte răbdător cu mine şi m-a ţinut la curent cu toate actualizările şi detaliile şi m-a îmbrăţişat când s-a finalizat salvarea fratelui meu şi a soţiei sale. A fost profund îndurerat şi trist pentru pierderea copilului. Vă mulţumesc pentru atitudinea dumneavoastră umanitară. Vă sunt dator toată viaţa”.

Bărbatul cu “cască roşie” este locotenent Bogdan Toma.

„În prima zi de misiune, când salvatorii români au reuşit să scoată de sub dărâmături tânăra familie, Bogdan a putut pentru câteva momente să vorbească cu victima acestei tragedii, care a cutremurat o lume întreagă. Familia este de origine siriană, stabilită în Turcia, iar pentru bărbatul salvat, legătura cu ţara noastră nu era una străină, din contră. Acesta fusese chiar în urmă cu câteva săptămâni, înainte de cutremur, în România. Şi asta nu este tot, bărbatul lucrează pentru o asociaţie, care are ca scop principal de activitate, sprijinirea şi salvarea copiilor vulnerabili, prin acţiuni umanitare.
Este o lecţie profundă de viaţă, din care cu toţii avem ceva de învăţat”, transmite DSU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici