Asasinatul cu bombă de la Arad. Cîţu: Vom învăţa şi nu vom mai permite astfel de evenimente

  • Premierul Florin Cîţu a spus, luni, că atentatul de la Arad este primul în 30 de ani şi nu transformă România într-o ţară nesigură.
  • El spune că anchetatorii trebuie să afle ce s-a întâmplat şi autorităţile vor învăţa, astfel încât să nu se mai permită astfel de evenimente.
1097 afișări
Imaginea articolului Asasinatul cu bombă de la Arad. Cîţu: Vom învăţa şi nu vom mai permite astfel de evenimente

Asasinatul cu bombă de la Arad. Cîţu: Vom învăţa şi nu vom mai permite astfel de evenimente

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat, luni, la Digi 24, despre atentatul de la Arad, în urma căruia Ioan Crişan, un om de afaceri a fost asasinat.

„Este primul atentat în 30 de ani de zile. Trebuie să observăm că am reuşit să evităm astfel de evenimente 30 de ani de zile. Nu ştiu dacă mai există vreo ţară în jurul României în zonă care a evitat astfel de evenimente, deci pornim cu asta: am evitat 30 de ani de zile acest tip de eveniment. Este un lucru grav, foarte grav, în acest moment ştiu că toate instituţiile... este o anchetă pe care o face procuratura. Aşteptăm rezultatele. Sunt experţi din toate instituţiile abilitate să ancheteze un astfel de caz şi vom vedea ce s-a întâmplat. În acest moment nu am detalii asupra a ceea ce s-a întâmplat, dar este un evenimente grav, care eu sper să nu se mai repete şi să ne păstrăm vigilenţi în perioada următoare, să nu mai avem astfel de evenimente. Cu siguranţă vom afla e s-a întâmplat acolo. Vom învăţa şi u vom mai permite astfel de evenimente”, a spus Cîţu.

Întrebat, în continuare, dacă devine România o ţară nesigură după acest eveniment. Florin Cîţu a spus că nu se poate vorbi despre aşa ceva.

„Un eveniment în 30 de ani de zile nu înseamnă că România este o ţară esigură. Este o ţară foarte sigură România”, a mai spus premierul.

Ioan Crişan, patronul unei firme piscicole din Arad, a murit sâmbătă dimineaţa, în explozia maşinii sale, în timp ce făcea manevre de ieşire dintr-o parcare a unui supermarket din Arad. Ipoteza luată în calcul de anchetatori este asasinat cu bombă.

CITEŞTE AICI: Se confirmă ipoteza asasinatului cu bombă de la Arad. Procurorii au schimbat încadrarea în omor calificat

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici