Asistenta care a murit în accidentul aviatic îşi anunţase iubitul că este însărcinată în timp ce era în elicopter

Asistenta medicală Gabriela Harton, care a murit în accidentul aviatic produs luni, are o fetiţă de 13 ani şi îşi pierduse soţul în urmă cu 11 ani, iar acum începuse o nouă relaţie şi aflase chiar luni, în ziua tragediei, că este însărcinată, anunţându-şi prietenul printr-un mesaj dat din elicopter.

2197 afișări
Imaginea articolului Asistenta care a murit în accidentul aviatic îşi anunţase iubitul că este însărcinată în timp ce era în elicopter

Asistenta care a murit în accidentul aviatic îşi anunţase iubitul că este însărcinată în timp ce era în elicopter (Imagine: Alexandru Raita/Mediafax Foto)

Marţi, zeci de persoane - rude şi colegi ai celor patru victime ale accidentului aviatic - s-au strâns la morga Spitalului Judeţean Constanţa, unde se află trupurile neînsufleţite ale victimelor.

Printre acestea s-a aflat şi Ion Pogorşteanu, tatăl Gabrielei Harton, asistenta medicală care şi-a pierdut viaţa în urma prăbuşirii elicopterului SMURD.

El a spus că fiica sa, în vârstă de 38 de ani, are o fetiţă în vârstă de 13 ani şi şi-a pierdut soţul în urmă cu 11 ani.

Bărbatul a povestit că vorbise cu fiica sa cu câteva ore înainte de producerea tragediei şi că aceasta era bine dispusă.

El a mai spus că în afara programului de la SMURD Gabriela mai lucra la o clinică medicală de la un hotel din staţiunea Mamaia.

Tatăl asistentei medicale a venit la morgă însoţit de mai multe rude, care au reclamat întârzierea cu care s-a intervenit şi au susţinut că din greşelile făcute de autorităţi în acest caz ar trebui să se înveţe ceva, pentru ca acestea să nu se mai repete.

Asistenta medicală, care lucra la SMURD încă din 2008, de la înfiinţarea serviciului, începuse de curând o relaţie cu un comandant de vas, Cristian Ciortan, şi aflase chiar în ziua tragediei că era însărcinată. Bărbatul, care a asistat la operaţiunile de căutare a victimelor, a spus luni seară că femeia îi trimisese un sms din ecliopter în timp ce mergea către aeroportul Kogălniceanu ca să alimenteze. El spune că prietena sa îl anunţa, în mesaj, că ”testul a ieşit pozitiv”.

Cel mai probabil, Gabriela Harton va fi înmormântată vineri, alături de soţul său.

Laura Vizireanu, doctoriţa care şi-a pierdut viaţa în accidentul de elicopter, avea 39 de ani. Ea era mama unui băieţel de nouă ani şi fusese căsătorită cu fostul şef al Secţiei 3 Poliţie Constanţa, Mircea Vizitiu, care acum conduce Poliţia Judeţeană Brăila.

Şefa Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa, Rodica Tudoran, care este şi coordonatorul SMURD Constanţa, spune că pentru Laura Vizireanu medicina şi salvarea de vieţi omeneşti au fost ”pasiunea şi viaţa ei”.

"Laura a fost studentă la Constanţa, a fost medic rezident la Constanţa, a fost specialist aici, iar din momentul în care a fost specialist Laura a lucrat la SMURD şi la Urgenţe. Ea a lucrat pe maşină şi a vrut să lucreze şi pe elicopter. I-a plăcut. A fost pasiunea şi viaţa ei. Şi ea, şi Gabi (asistenta Gabriela Harton - n.r.) lucrează la SMURD de când s-a deschis, din 2008. Au fost de la început alături de noi", a spus Rodica Tudoran.

Medicul Laura Vizireanu va fi înmormântată joi.

Elicopterul SMURD în care se aflau medicul Laura Vizireanu, asistenta medicală Gabriela Camelia Harton, comandorul Petre Corneliu Cătuneanu şi căpitanul comandor Ginel Claudiu Crăcănel s-a prăbuşit luni după-amiază în lacul Siutghiol.

Operaţiunile de căutare a victimelor au durat peste 12 ore.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici