Asociaţia care a obligat copiii să facă mătănii şi să sărute asfaltul îşi cere scuze / VIDEO

Asociaţia „Inimioare fericite” din judeţul Sălaj îşi cere scuze părinţilor şi copiilor filmaţi în timp ce erau obligaţi să facă mătănii, gestul fiind considerat „inadecvat şi inoportun”.

1973 afișări
Imaginea articolului Asociaţia care a obligat copiii să facă mătănii şi să sărute asfaltul îşi cere scuze / VIDEO

Asociaţia care a obligat copiii să facă mătănii şi să sărute asfaltul îşi cere scuze

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei „Inimioare fericite”, transmis luni, incidentul în cadrul căruia au fost filmaţi copiii a avut loc în 29 august cu ocazia unui eveniment al asociaţiei.

„Asociaţia <Inimioare fericite>, prin persoana doamnei Mihaela Tiba, îşi exprimă regretul cu privire la incidentul petrecut în data de 29 august 2019 în cadrul unui eveniment organizat de către asociaţie, în urma căruia un material video postat pe pagina de socializare a organizaţiei, a devenit viral pe internet şi a creat ecouri negative în presa locală şi naţională. În calitate de membru fondator al Asociaţiei <Inimioare fericite>, doamna Mihaela Tiba îşi cere scuze în mod public de la toate familiile implicate şi de la toţi copiii participanţi la eveniment, considerând gestul făcut ca fiind inadecvat şi inoportun, raportat la natura activităţii şi la istoricul asociaţiei, de la înfiinţare şi până în prezent”, se arată în documentul citat.

Reprezentanţii asociaţiei speră că activitatea de până acum reprezintă o garanţie suficientă în ceea ce priveşte reputaţia acesteia, iar incidentul „va deveni o lecţie pentru viitor”.

În spaţiul public a fost distribuită, în ultimele zile, o filmare în care mai mulţi copii sunt obligaţi să facă 20 mătănii în aer liber şi să îşi facă cruci în timp ce sărută asfaltul. O femeie care îi însoţea din partea asociaţiei le cere un comportament corespunzător la slujbă, avertizându-i pe cei care „nu pot rezista două ore” să îşi pună pamperşi.

DGASPC Sălaj a declanşat o anchetă, iar reprezentanţii instituţiei vor să afle dacă exista acord pentru filmarea celor mici şi dacă a fost vorba despre aplicarea unor pedeapse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici