Astărăstoae: Dreptul de liberă practică al medicilor poate fi ridicat doar de Colegiul Medicilor

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a declarat joi că dreptul de liberă practică al medicilor care semnează fără justificare dosare de pensionare pe caz de boală poate fi ridicat doar de Colegiul Medicilor, el adăugând că nicio altă autoritate nu are acest drept.

218 afișări
Imaginea articolului Astărăstoae: Dreptul de liberă practică al medicilor poate fi ridicat doar de Colegiul Medicilor

Astărăstoae: Dreptul de liberă practică al medicilor poate fi ridicat doar de Colegiul Medicilor (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

Vasile Astărăstoae a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că dosarele de pensionare în cazul cărora autorităţile ar fi constatat că au fost încheiate fără justificare de către medici vor fi înaintate Colegiul Medicilor, care va decide, în funcţie de gravitatea faptelor, măsurile care se impun asupra cadrelor medicale respective.

"Dosarele vor fi înaintate Colegiului Medicilor, pentru că doar noi ne putem pronunţa asupra dreptului de liberă practică. Nicio altă instituţie nu are acest drept. Am înţeles că cei de la Guvern ar fi revenit, iar în hotărârea Executivului se precizează clar acest lucru. În orice caz, dacă Guvernul spune că pământul trebuie să fie plat, asta nu înseamnă că aşa va şi fi", a precizat şeful CMR.

Medicii care vor semna dosare de pensionare pe caz de boală în cazul cărora se constată însă ulterior că sunt încheiate fără justificare vor rămâne fără drept de liberă practică, a decis Guvernul în şedinţa de miercuri, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Decizia a fost luată după ce s-a constatat că o treime din totalul celor 80 la sută dosare de pensionare pe caz de boală verificate de Guvern erau încheiate ilegal.

"S-a constatat că persoanele care primeau ilegal pensie de invaliditate beneficiau şi de alte facilităţi. S-a decis ca medicilor depistaţi că semnează dosare de pensii de boală ilegale să li se ridice dreptul de liberă practică", au arătat sursele citate.

Guvernul a stabilit totodată să înfiinţeze o structură unică pentru verificarea tuturor prestaţiilor sociale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici