Asumarea pe legile educaţiei, după discuţiile Minister-sindicate-Comisie

Vicepremierul Dan Nica a declarat, luni, că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe legile educaţiei aşa cum acestea au rezultat în urma discuţiilor dintre Ministerul Educaţiei, sindicate şi Comisia prezidenţială, completate cu prevederi din Pactul pentru Educaţie şi din programul de guvernare.

18 afișări
Imaginea articolului Asumarea pe legile educaţiei, după discuţiile Minister-sindicate-Comisie

Asumarea pe legile educaţiei, după discuţiile Minister-sindicate-Comisie

El a spus că, din punctul de vedere al social-democraţilor, legile educaţiei mai suportă încă dezbateri în Parlament, el apreciind că, probabil, aceste dezbateri vor dura pe perioada întregii luni septembrie, astfel încât Guvernul să îşi asume răspunderea pe un cod care să nu mai fie modificat prea curând.

Vicepremierul a precizat că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe legile educaţiei aşa cum acestea au rezultat în urma discuţiilor dintre Ministerul Educaţiei, sindicate şi Comisia prezidenţială, completate cu prevederi din Pactul pentru Educaţie şi din programul de guvernare asumat de PDL şi PSD.

"Premierul ne-a informat că pachetul de legi care a fost prezentat după ultimul rând de întâlniri de către doamna ministru Andronescu este pachetul pe care Guvernul intenţionează să-şi asume răspunderea. Au fost foarte multe discuţii, foarte multe întâlniri care au fost organizate de către doamna minstru Andronescu, repetate întâlniri în care s-a dorit explicarea fiecărui punct din legile edcuaţiei, iar pachetul de legi ale educaţiei este cel pe care doamna Andronescu l-a pregătit şi l-a propus", a spus Dan Nica.

Întrebat cât la sută reprezintă propunerile PSD şi cât la sută reprezintă propunerile Comisiei Miclea, Nica a spus că nu poate preciza acest lucru.

"Pachetul de legi este sută la sută al doamnei ministru Andronescu, pentru că doamna ministru a venit în Guvern cu acest pachet, şi în prima formă şi în a doua formă şi în a treia formă. Din cîte ştiu eu, majoritatea lucrurilor sunt din codul educaţiei, aşa cum a fost el prezentat în varianta din 14 august şi ele s-au completat cu prevederi din Pactul pentru educaţie şi programul de guvernare", a completat Nica.

Nica, a declarat, luni, după BPCC, că Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament în trei etape, pe trei pachete de legi: cel privind măsuri economice, cel pentru salarizarea unică şi cel pentru legile educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici